Pamětní razítko železniční stanice Blansko

22. července 2011, cestovní ruch, přečteno: 5418×

Chornický železniční klub ve spolupráci s městem Blanskem připravil pamětní razítko

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Turisté, přátelé železnice, sběratelé a milovníci kuriozit mají od pondělí 25. 7. 2011 možnost získat nový exemplář do své sbírky či originální dárek. Chornický železniční klub ve spolupráci s městem Blanskem a Českými drahami, a. s. připravil nové pamětní razítko věnované železniční stanici Blansko.

Podle jeho autora Marka Říhy z Chornického železničního klubu toto razítko, inspirované dobovou pohlednicí, zachycuje podobu blanenského nádraží z roku 1912, a to včetně technického vybavení, které z něj činilo jedno z nejmodernějších a nejlépe vybavených nádraží té doby na Moravě. Na rozdíl od většiny razítek CHŽK, která jsou pojata jako výroční k zprovoznění jednotlivých železničních tratí, je toto razítko jedno z mála, které je věnováno konkrétní stanici a jejímu vzhledu.

Otisk razítka je pro zájemce k dispozici zdarma na pokladně železniční stanice Blansko.

Pamětní razítko

V brzké době je v plánu také vydání čtyřokénkové pohlednice zachycující historickou i současnou podobu nádraží a záběry dobové i moderní železniční techniky, která nádražím projížděla a projíždí.

Příznivci železniční nostalgie tak získají možnost zakoupit nevšední suvenýr, který bude milou upomínkou a netradiční prezentací nádraží Blansko coby vstupní brány do Moravského Krasu.