Dukla už zná nového nájemce

8. února 2012, ostatní, přečteno: 2904×

Rada města problematiku hotelu Dukla řešila již dvakrát. Poprvé na radě 17.01.2012 řešila pronájem hotelu a o 14 dní později pak problematiku centra města ve vazbě na hotel Dukla, kde stanovila, jak se bude pokračovat dál.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

O hotel Dukla projevili již dříve zájem původní nájemci s plánem jej získat a postupně opravovat, a pak jeden větší developer, který se, stejně jako město Blansko, účastnil i samotné dražby. Od té doby žádné nabídky na odkup nebo rekonstrukci hotelu město neeviduje. Důvodem je i to, že řešení hotelu a centra studií není zatím na pořadu dne.

„Původně jsme zvažovali rychlé vypsání záměru na zpracování územní studie. Toto ale zaměstnanci investičního oddělení ve spolupráci se stavebním úřadem přehodnotili a stanovili, že je třeba provést závaznou definici budoucího dopravního skeletu středu města s tím, že se musí zmapovat všechny sítě, které v území vedou, a navrhnout možné varianty,“ vysvětlil změnu plánů starosta Lubomír Toufar.

Jedná se o to, aby bylo vše jasně definované a ten, kdo získá území k přestavbě nemohl následně po městu požadovat náklady spojené například s přeložkami některých inženýrských sítí, třeba vodovodu nebo potoka, který kolem budovy pod zemí také vede. Tato část by měla být zpracována do října letošního roku.

Ke zveřejnění záměru zpracování studie území pro investory a developery, aby řekli, jaká je jejich představa na řešení hotelu a navazujícího centra, by pak mělo dojít do konce tohoto roku. Jestli hotel zboří, přestaví nebo vyřeší vše úplně jinak, to už bude záviset na variantách, které vzejdou z průzkumu a stanoví město. „Záměr by měl být zveřejněn delší dobu, aby bylo dost času na zpracování a my měli více nabídek na výběr,“ soudí starosta.

I kdyby vše proběhlo hladce, není předpoklad, že by se s hotelem letos něco dělalo nebo že by došlo k jeho demolici. Město má zájem, aby provoz hotelu pokračoval dál. Proto radní na svém 25. zasedání schválili nejvýhodnější nabídku na pronájem hotelu Dukla. S nabídkou nájemného 100.000 Kč měsíčně jej získala do nájmu paní Redzhepová.

Předpokládá se, že provoz zůstane zachovaný tak, jak doposud. Hotel město pronajalo k přesně vymezenému účelu a stanovilo si další podmínky. Například tu, že tam nájemce nesmí provozovat žádné výherní hrací přístroje. Mezi dalšími podmínkami je zajištění provozu zařízení tak, aby nenastal podobný stav, který hrozil, když město hotel kupovalo – např. ubytování nepřizpůsobivých občanů apod. Pokud by k něčemu takovému došlo, je ve smlouvě jednoměsíční výpovědní lhůta, jinak je smlouva na dobu neurčitou s tříměsíční výpovědní lhůtou.

„Město nechce v této fázi do hotelu investovat žádné finanční prostředky. Proto byla nemovitost pronajata tak, jak leží a běží, a nájemce si uhradí veškeré případné opravy,“ zakončil starosta.