Kamerový systém městské policie v akci

16. února 2012, zprávy z MěÚ, přečteno: 4622×

Kamerový systém městská policie hojně využívá při své činnosti. V následujícím případě je popsáno dohledání pachatele s pomocí kamer. Velmi podstatné pro podobně úspěšnou práci s kamerovým systémem je včasné nahlášení probíhající trestné činnosti na linku 156.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Dne 8. února kolem jedné hodiny ranní bylo telefonicky na Městskou policii Blansko oznámeno, že neznámý pachatel právě provádí vloupání do osobního vozidla na ulici Fügnerově v Blansku.

Na místo byla ihned vyslána hlídka strážníků a zároveň strážník provádějící obsluhu městského kamerového systému zaměřil svoji pozornost na tuto lokalitu, kde se mu podařilo kamerou vysledovat pachatele, který utíká z místa činu. Kamerou ho sledoval až na Staré Blansko a zároveň navigoval hlídku v terénu.

Pachatel se před strážníky pokusil ukrýt v průmyslovém areálu, aniž by tušil, že je každý jeho krok sledován. Strážníci šli tedy najisto, mladíka ve věku 22 let na místě zadrželi a poté předali k dalšímu řízení Policii České republiky s podezřením ze spáchání přečinu krádeže.

Mgr. Stanislav Sotolář
zástupce ředitele MP