Město vydražilo levnější elektřinu

17. února 2012, zprávy z MěÚ, přečteno: 2950×

Jak jsme uvedli nedávno, Město Blansko plánovalo nakoupit elektrickou energii na Českomoravské komoditní burze v Kladně s cílem získat pro sebe a své příspěvkové organizace co nejlevnější energii. Tento obchod již proběhl a vysoutěžená cena za 1 MWh je o více jak 100 Kč nižší.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Na burzu šlo město se všemi odběrnými místy městských organizací kromě Nemocnice Blansko, která využívá vysokého napětí a zde soutěže na dodávky probíhají k 1. lednu příslušného roku.

Tento první pokus hodnotí místostarosta Jiří Crha jako úspěšný: „Jsme za výsledek rádi. V roce 2011 jsme za 1 MWh platili v průměru 1.373 Kč. Podařilo se nám vysoutěžit nižší cenu 1.260 Kč. Tu nabídla společnost E.ON. I průběh dražby byl zajímavý. Výslednou cenu určil až její úplný závěr, kdy během jedné minuty spadla o 40 Kč.“

Odběrná místa spotřebují za rok elektrickou energii za cca 3,3 milionu Kč (v loňských cenách). Letošní výsledek je tak cca o 250.000 Kč nižší.

„Smlouva platí na rok. Chceme tak pokračovat i v budoucnu. Myslím, že je vhodné všechny takové komodity soutěžit, abychom platili co nejméně,“ zakončil Crha.