Náhradní rodinná péče

9. února 2012, zprávy z MěÚ, přečteno: 2855×

Odbor sociálních věcí – oddělení sociálně právní ochrany zajišťuje ve svém územním regionu sociálně právní ochranu dětí v souladu se zákonem o sociálně právní ochraně dětí, jejíž součástí je mimo jiné i vyhledávání dětí vhodných k osvojení nebo ke svěření do pěstounské péče, vyhledávání fyzických osob vhodných stát se osvojiteli nebo pěstouny a následná spolupráce s těmito rodinami.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V oblasti agendy náhradní rodinné péče bylo v průběhu roku 2011 navštěvováno celkem 38 rodin, ve kterých bylo umístěno 45 dětí. Z celkového počtu 38 rodin se jedná o 19 rodin, kde byly děti svěřeny do péče prarodičů, ve 2 případech do péče tety a v 1 případě do péče starší sestry. V roce 2011 bylo podáno celkem 14 žádostí o náhradní rodinnou péči – 7 žádostí o osvojení + 7 žádostí o pěstounskou péči. V daném roce bylo po předchozím souhlasu rodičů svěřeno 5 dětí do péče budoucích osvojitelů, 4 děti byly svěřeny do péče budoucích pěstounů.

K datu 01.01.2012 eviduje OSPO celkem 23 žádostí na osvojení nebo pěstounskou péči, 1 dítě, které je vhodné do osvojení a 4 děti vhodné do pěstounské péče.

Na tomto úseku bylo provedeno celkem 108 návštěv v rodinách klientů nebo v ústavních zařízeních.