Dobročinný bazar na OA a SZdŠ Blansko

11. března 2012, ostatní, přečteno: 3166×

Obchodní akademie a Střední zdravotnická škola v Blansku se již tradičně zapojuje do mnoha dobročinných akcí organizovaných různými institucemi a nadacemi – Srdíčkovými dny počínaje a Bílou pastelkou konče.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V závěru loňského kalendářního roku jsme se rozhodli, že se pokusíme založit novou tradici, a uspořádali jsme 1. Ježíškův dobročinný bazar.

sbírka pro děti

Studenti i zaměstnanci školy darovali drobnosti, často velké emocionální hodnoty, s nadějí, že jimi udělají radost někomu jinému. A podařilo se. Po prvotních rozpacích nabrala akce nevídané obrátky a během čtrnácti dnů se nám po dvacetikorunách či dokonce dvoukorunách podařilo vybrat úctyhodných 6.000 Kč.

Tisícikoruna byla věnována UNICEF na nákup vakcinací proti spalničkám a dětské obrně pro děti v Africe. Zbývajících 5.000 Kč jsme předali nadaci Krtek, která v brněnské dětské nemocnici pomáhá malým pacientům s onkologickým onemocněním.

Johann Wolfgang Goethe řekl, že člověk je bohatý tím, co učinil pro druhé. V tom případě jsme hrdí na milionáře studující a pracující na naší škole.

Mgr. Jana Matušková