Projekt „Zámek Blansko“

19. března 2012, zprávy z MěÚ, přečteno: 4805×

Město Blansko realizuje v letošním roce projektový záměr s názvem „Zámek Blansko“, který směřuje k dokončení obnovy a zatraktivnění zámku z hlediska turistického ruchu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Stavební práce budou postupně probíhat jak ve vnitřních tak ve vnějších prostorech zámku a zahrnují zejména komplexní obnovu celé fasády nádvoří, obnovu dlažby a kašny na nádvoří včetně provedení nové kanalizace a opatření na odvlhčení zdiva dvorních fasád, zřízení nových expozic ve sklepních prostorech a v části přízemí severního křídla zámku a zajištění přístupu do stávajících expozic ve druhém nadzemním podlaží pro osoby tělesně postižené. Projekt sestává ze dvou částí – stavební práce a zřízení expozic. Práce na první části projektu byly zahájeny v lednu 2012 a jejich ukončení je plánováno na měsíc srpen 2012. Muzeum je v provozu i po dobu realizace projektu.

opravy nádvoří zámku

Projekt je realizován za finanční podpory Regionálního operačního programu NUTS II Jihovýchod, maximální podíl dotace je 85 % z veškerých skutečně vynaložených uznatelných výdajů projektu.