Blanenští judisté zazářili

10. dubna 2012, sport, přečteno: 2495×

Na včerejším Mistrovství České republiky juniorů v Hranicích dosáhli naši závodníci nejlepšího výsledku v historii klubu BeF Home Blansko. Všichni naši závodníci získali medaili.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Leoš Daněk v prvním zápase narazil na pozdějšího vítěze a to byla ten den jeho jediná prohra, která ho poslala do opravných bojů. Tam už nepřipustil žádné pochyby a bez problémů zvítězil ve všech dalších zápasech s přehledem před koncem časového limitu, což mu vyneslo bronzovou medaili.

Nela Tihelková prohrála až ve finálovém zápase, když se soupeřkou držela krok až do konce utkání, jež však prohrála. Tím jsme měli naši první stříbrnou medaili.

Radek Dobiáš procházel svým pavoukem také bez zaváhání až do finále. V průběhu běžné doby nedošlo k vítězství ani jednoho ze závodníků. Utkání pokračovalo takzvaným zlatým skórem, kde soupeři podlehl a byla z toho druhá stříbrná.

Poslední zástupkyní oddílu BeF Home Blansko byla Jana Veselá. I ona se bez problémů do stala do finále. Taktéž pokračovala zlatým skóre. Ani v tomto nastaveném čase však nedokázala žádná z děvčat svoji soupeřku porazit. Následoval tedy verdikt rozhodčích, kteří se přiklonili na stranu soupeřky. Tím blanenským přiřkli již třetí stříbrnou medaili.

Ačkoli tedy blanenský tým nedosáhl na zlato, bylo pro něj toto mistrovství zatím tím nejúspěšnějším a trenér oddílu je přesvědčen, že se nejedná o úspěch poslední.

¨

Pokud se chcete podívat na mladé judistické naděje, tak máte možnost 14.4.2011 od 11:00 v Dělnickém domě, kde se koná turnaj nejmladších kategorií.

Miroslav Klíma