Galerie města Blanska získala peníze z grantu

28. dubna 2012, kultura, přečteno: 2516×

Galerie města Blanska obdržela dotaci z Ministerstva kultury ČR na celoroční výstavní činnost pro rok 2012 ve výši 300.000 Kč. Je to zatím nejvyšší částka, kterou za posledních 5 let, kdy se snaží dotaci získat, obdržela. Poprvé dotaci na podporu výstavní činnosti získala v roce 2008.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Galerie města Blanska prezentuje současné profesionální umění a pořádá řadu doprovodných akcí, zejména workshopy a komentované prohlídky s umělci a kurátory.

„Grant využijeme na finanční pokrytí nákladů spojených s transportem výstav, pojištěním děl, propagací výstav, instalací, tiskem brožur, materiálem na přípravu výstav a workshopů, ubytování umělců a kurátorů, na umělecké honoráře, apod...,“ vyjmenovává vedoucí galerie Olga Hořavová, kde všude peníze pomůžou.

Je také ráda, že s žádostí uspěla, dle jejích slov navzdory krizi. „Tato situace svědčí o vysoké kvalitě programu blanenské galerie i o úctyhodné tradici současných výstav, na které můžeme navazovat a které byly v Blansku pořádány od 60. let 20. století,“ připomněla slavnou historii blanenské galerie.

O dotaci na celoroční výstavní činnost v roce 2012 žádalo u Ministerstva kultury ČR více než 80 institucí a subjektů. Projekt Galerie města Blanska byl po hodnocení odborné komise na 6. místě.