Otestujte formu před půlmaratonem v Běhu za sedmizubým hřebenem

5. dubna 2012, tiskové zprávy, přečteno: 3016×

Královská desítka s reprezentantem a ikonou českého ultramaratonu Danielem Orálkem na startu. Ale také několik tratí pro hobby běžce a děti. Našlapaný kulturní program s koncertem Markéty Konvičkové a řadou dalších vystoupení pro děti i dospělé. To vše nabídne 3. ročník Běhu za sedmizubým hřebenem na Masarykově náměstí v Boskovicích.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Poběží se v úterý 1. května. Startovní číslo si však závodníci mohou „připnout“ na dres už teď. Registrovat se můžete na webu www.sportujsnami.cz , v Blanenské informační kanceláři Blanka nebo v Městském informačním středisku v Boskovicích. Registrace končí 15. dubna.

Jen se dívat, nestačí. Buďte u toho a zažijte atmosféru velkého závodu přímo na vlastní kůži. Na startu, na trati, v cíli. Vítězem bude 1. května v Boskovicích každý, kdo poběží. Ať profík nebo rekreační běžec. „Běh za sedmizubým hřebenem bude navíc pro řadu běžců určitě výborným testem formy před Půlmaratonem Moravským krasem. Ten se běží 2. září právě v Blansku. Letos tak sportovcům na Blanensku opět nabídneme dvě velké běžecké akce s neopakovatelnou atmosférou,“ řekl manažer obou závodů Tomáš Mokrý, z pořádajícího sdružení Sportuj s námi.

Běh za sedmizubým hřebenem

Běh za sedmizubým hřebenem ovšem není zdaleka jen hlavní závod na deset kilometrů. Mottem pořadatelů je totiž 1. května v Boskovicích rozběhat úplně všechny. Od dětí až po seniory. „Chceme, aby nikdo nestál stranou a do závodu se aktivně zapojil,“ dodal Mokrý.

Běh za sedmizubým hřebenem loni přilákal zatím rekordních osm set šedesát běžců. Stejně jako v předchozích letech sází organizátoři na širokou škálu tratí. Jejich podrobný popis včetně propozic jsou na webu www.sportujsnami.cz.

„Z nabídky tratí si vybere opravdu každý. Poběží se od padesáti metrů až po desítku,“ upřesnil Mokrý s tím, že závodit mohou na desítce i týmy. Podle něj figuruje nyní na startovní on-line listině skoro pět set závodníků. Z toho téměř tři stovky už jsou přihlášeny do hlavního závodu.