Mladí zdravotníci se utkali v okresním kole

27. května 2012, ostatní, přečteno: 3169×

10. června 2012 proběhlo v Blansku okresní kolo soutěže hlídek mladých zdravotníků, které uspořádal oblastní spolek Červeného kříže. „Děti 1.-9. tříd zde soutěží v poskytování první pomoci. Máme zde dvě věkové kategorie a žáci plní úkoly vycházející z oficiálních standardů. Ty stanoví, co by mělo dítě v určitém věku zvládnout,“ vysvětluje Jaroslav Jura, ředitel soutěže a předseda výkonné rady oblastního spolku Červeného kříže.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Vítězové okresního kola postoupí do kola krajského a odtud dále do celorepublikové soutěže, které se bude konat také v Blansku, a to 16. června 2012.

Akce, které se ve finále zúčastní přes 250 osob ze všech koutů republiky, klade značné nároky na organizátora, jímž je právě Oblastní spolek ČK. „Je to značný nápor i pokud jde o finance. Velkou část hradí Červený kříž z dotace Ministerstva zdravotnictví, s cenami pro soutěžící nám pomáhají sponzoři. Patronem celorepublikového kola je město Blansko, které nám bezúplatně poskytne své prostory, což je pro nás velká pomoc. Samozřejmě bych rád také poděkoval studentkám ze „zdravky“ – jako figurantky a hostesky jsou fantastické,“ říká Jaroslav Jura.

Letošního dvaatřicátého ročníku soutěže hlídek mladých zdravotníků se zúčastnilo cca dvacet tisíc dětí z celé republiky. Vítězem mladší kategorie okresního kola v Blansku se stali žáci ZŠ Benešov, první příčku mezi staršími žáky obsadilo družstvo ZŠ Žďárná.

Žáci ZŠ TGM předvádí obvazovou techniku.