Moderní kožní stacionář Nemocnice Blansko v provozu

22. května 2012, ostatní, přečteno: 4994×

V roce 2011 došlo v rámci restrukturalizace lůžkového fondu v Jihomoravském kraji k oficiálnímu uzavření lůžkového kožního oddělení v Nemocnici Blansko a jeho přebudování na stacionář dle moderního trendu ve zdravotnictví. Pacienti s kožní indikací jsou v případě potřeby lůžkové péče hospitalizováni na ostatním lůžkovém fondu nemocnice.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Péči v dermatovenerologickém oboru nabízí Nemocnice Blansko na moderní bázi ambulantního léčení, v prostorách nově zbudovaného kožního stacionáře. Tato forma péče umožní mimo jiné rozšířit spektrum nabídky zejména o léčbu psoriázy a ekzémů.

Pro koho je určen kožní stacionář?

Především pro chronicky nemocné kožní pacienty, kteří zde podstupují komplexní léčbu. Zahrnuje zcela nové a moderně zařízené prostory pro vnitřní a zevní terapii, léčebné koupele, světloléčbu a laserovou léčbu.

koupele

Co přináší tato nová forma péče pacientovi?

V prvé řadě jednu z těch nejcennějších věcí dnešní doby – čas. Pacient si dle svých časových možností naplánuje možné termíny svých návštěv. Není nutná hospitalizace v nemocnici a tedy ani nutnost pracovní neschopnosti. Pacienti docházejí do stacionáře dle zdravotního stavu a svých časových možností denně, případně 1 – 3× týdně.

Co čeká pacienta na kožním stacionáři?

Indikace k léčebným procedurám kožního stacionáře vychází z aktuálního zdravotního stavu pacienta na základě doporučení lékaře kožní ambulance. Termíny svých návštěv na stacionáři si pacient domlouvá osobně s ohledem jednak na svůj zdravotní stav a indikaci lékaře, ale i své časové možnosti přímo na kožním stacionáři, který na kožní ambulance přímo navazuje.

Pacienti mají po příchodu na stacionář k dispozici šatnu s uzamykatelnými skříňkami pro osobní věci a šatstvo. Jsou ošetřeni místním přípravkem a po naordinovanou dobu působení léčivého přípravku využívají odpočinkovou místnost s televizí a tiskem na ukrácení doby čekání působení. Dále následuje koupel v nové moderní vaně splňující všechny požadavky na bezpečnost a komfort klientů s možností přísadových koupelí nebo sprcha. U většiny případů na závěr celé procedury nechybí světloléčba, po níž pacient s termínem další návštěvy stacionáře odchází domů.

stacionář

Termíny na objednání jsou téměř okamžité. Prioritou je vyjít klientům maximálně vstříc tak, aby omezení jejich běžného soukromého i pracovního života bylo minimální.

Náklady na přestavbu původního oddělení na kožní stacionář byly financovány z vlastních zdrojů Nemocnice Blansko.

Jak se objednat?

Na recepci kožního ambulantního komplexu od 7:00 do 15:30  hod.

Kontakty:
Tel : 516 838 365
E-mail: koznirecepce@nemobk.cz
www.nemobk.cz

Bc. Kateřina Ostrá
Tisková mluvčí Nemocnice Blansko