Těžce zranil cyklistku a ujel

10. května 2012, ostatní, přečteno: 2572×

Policisté žádají svědky o pomoc v pátrání po bezohledném řidiči.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Ani to, že vážně zranil cyklistku, nedonutilo bezohledného a netečného řidiče k tomu, aby zastavil na místě dopravní nehody. Ta se stala v pondělí 7. května kolem 08:45 hodin na silnici v blízkosti obce Ráječko na Blanensku.

Šestapadesátiletá žena jela na kole společně se svým manželem po hlavní silnici č. II/374 ve směru od Rájce-Jestřebí do Blanska. V té době od Ráječka vyjížděla z vedlejší silnice dodávka, jejíž řidič cyklistům na přímém úseku nedal přednost a ženu srazil. Ta utrpěla těžké zranění, její manžel zůstal bez újmy na zdraví. Řidič dodávkového auta však pokračoval dál v jízdě, aniž by na místě zastavil.

Policisté nyní žádají svědky nehody, stejně jako mladý pár v tmavém osobním vozidle, který zraněnou ženu odvezl do nemocnice, aby se jim ozvali na telefonní číslo 602 195 569.

Svědectví přímo z místa nehody totiž může pomoci najít řidiče dodávkového auta, pravděpodobně černé barvy, které bylo bez reklam a se všemi tmavými okny, kromě okna u řidiče. Za volantem auta v době nehody seděl muž ve věku mezi třiceti až čtyřiceti lety.

por. Mgr. Iva Šebková, 07.05.2012