Plánované investiční akce a opravy o prázdninách

9. července 2012, zprávy z MěÚ, přečteno: 2906×

Prázdniny jsou pro někoho obdobím odpočinku, pro jiné zase nejlepším časem na provedení naplánovaných stavebních prací nebo oprav. Přinášíme přehled záměrů na léto ze tří odborů městského úřadu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Nejvíce investičních akcí a oprav má z pochopitelných důvodů přes léto odbor školství, kultury, mládeže a tělovýchovy. K jejich realizaci dojde v průběhu letních prázdnin, v městských částech pak průběžně. A co se přes léto má stihnout? Drobné i větší opravy za bezmála sedm milionů korun.

V ZŠ Dvorské oprava kouřovodů v kuchyni a oprava atiky. V ZŠ T. G. M. na ulici Rodkovského to bude sanace zadní části budovy a prostor školní družiny. V ZŠ Erbenově dokončí opravu střechy tělocvičny. Velká investice čeká ZŠ Salmovu, a to zateplení budovy a výměna všech otvorových prvků za 25 mil. Kč. Tato investiční akce se ale uskuteční jen v případě obdržení dotace.

V MŠ na ulici Divišově vznikne nový sklad a na školní zahradu přibudou nové herní prvky. Mateřská škola na ulici Údolní se dočká opravy střechy a školka na ulici Rodkovského zase výměny oken a sanace zdiva. MŠ na Těchově čeká oprava plotu a branek a doplnění herních prvků na zahradě.

Během léta by mělo dojít také na dlouho plánované rozšíření jídelny v Městském klubu důchodců. V Dělnickém domě bude opravena protipožární opona. Doplnění herních prvků je v plánu na dětském hřišti na Obůrce a na Klepačově regenerace hřiště.

Samostatnou kapitolou jsou pak opravy kulturních památek. Opravy se dočkají kaplička na Klepačově, boží muka v Horní Lhotě, pamětní deska Ludvíka Daňka na Hořicích, pomník Boženy Němcové v Blansku a chodník kolem pomníku v Dolní Lhotě.

Své akce plánuje i další z odborů města, a to odbor investičního a územního rozvoje. Ten má v tuto chvíli více projektů ve fázi příprav (výběrová řízení apod.)  – např. autobusové zastávky na Češkovicích, cyklostezky u baseballu a Billy, úprava parkoviště na Poříčí u aquaparku, chodníky na Těchově, zjednosměrnění komunikací kolem nemocnice či parkoviště u vlakové zastávky.

K realizaci jsou připraveny následující investiční akce – výstavba autobusových zastávek nám. Republiky a 9. května (vedle autodílny Procházka), realizace dětského hřiště na Zborovcích nad obchodním domem, regenerace II. etapy sídliště Sever a pokračovat bude rekonstrukce blanenského zámku.

Odbor komunální údržby pak plánuje o prázdninách opravu komunikace Palackého a Žižkova a chodníku od ředitelství ČKD na Klepačov. V měsíci srpnu zahájí svoz biologicky rozložitelného odpadu za zahrádek.