Výstavba autobusových zastávek na ul. Bezručově

4. července 2012, zprávy z MěÚ, přečteno: 2821×

Zrušením autobusového nádraží u podniku Metra se velmi zhoršila dopravní obslužnost MHD v této lokalitě a prodloužila se docházková vzdálenost na linkové spoje. Přípravy na vybudování nových zastávek na ulici Bezručově pokračují.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Jak již proběhly informace v tisku začátkem letošního roku, bylo autobusové nádraží u podniku Metra zrušeno. Vlastník pozemku a zpevněných ploch dal dopravci výpověď. Tím se velmi zhoršila dopravní obslužnost MHD v této lokalitě díky chybějící zastávce a současně se prodloužila docházková vzdálenost na linkové spoje, které musí využívat zastávky až na ulici Poříčí.

Město Blansko má zájem tuto, pro občany nepříjemnou, záležitost vyřešit vybudováním nových zastávek v tomto území. Jedinou možností pro zřízení nových zastávek je místo mezi Středním odborným učilištěm a bývalým Svazarmem.

Podle požadavku dopravce a Dopravního inspektorátu PČR je vypracován projekt na rozšíření komunikace o tzv. záliv pro dva autobusy na každé straně silnice. Současně s tím musí dojít i k výškové úpravě přilehlých chodníků a přeložce inženýrských sítí, nyní vedených v zelené ploše vedle komunikace.

V současné době projektant dokončuje hlukovou studii, kterou požaduje hygiena a město projednává záměr s vlastníky okolních pozemků, kteří budu účastníky stavebního řízení. Po získání jejich souhlasu a schválení výstavby stavebním úřadem bude moci být stavba zahájena.

Předpokládáme, že se vše podaří vyřešit do konce tohoto roku.