14. zahradní slavnost aneb Blansko mnoha tváří

27. srpna 2012, kultura, přečteno: 3026×

Tzv. Zahradní slavnosti setkání rodičů a dětí na zahradě pracoviště Charity v ulici Sladkovského mají již svou bohatou historii. V posledních letech se zaměřují na podporu integrace cizinců.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Letos kromě toho oslavíte 20. výročí založení Charity a 15. výročí vzniku Klubu Ratolest v Blansku.

Slavnost se uskuteční v sobotu 1. září 2012 od 15:00 hod. v Centru "PRO" Blansko, vstup a občerstvení je zdarma. Akci pod záštitou místostarosty města Blanska Ing. Jiřího Crhy pro Vás připravilo Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců, Diecézní charita Brno a Centrum "PRO" Blansko.

Na programu je divadlo dramatického souboru Klubu Ratolest, vystoupení zpěvačky Adély Grimové, Šošůvská schola, vystoupení dětí z mongolských rodin, které žijí na Blanensku a kapela NERVE.

Na začátku akce dostanou návštěvníci „štěstíčko“, které pro ně připravili pracovníci a uživatelé služeb Centra "PRO" Blansko.

V minulých ročnících měli návštěvníci možnost ochutnat mongolské jídlo budaatai huurga nebo zhlédnout tradiční židovské tance v podání skupiny Miriam. Před dvěma lety největší potlesk diváků sklidilo vystoupení mongolských dětí, které na pódiu sehrály pohádku O Červené Karkulce.

Na programu bývají tradičně různá vystoupení a děti se mohou vydovádět na atrakcích v areálu nebo na stanovištích, kde plní různé úkoly.

Mgr. Blanka Bendová,
vedoucí komplexu služeb Centra "PRO" Blansko

red