Blanenského Golema jel rekordní počet závodníků

19. září 2012, sport, přečteno: 3782×

Na start cyklistického závodu Blanenský Golem se letos postavil rekordní počet 291 závodníků. Padl tak rekord z roku 2004, kdy závodníků startovalo 275.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

MTB Golem Blansko

Soutěží se ve dvou kategoriích Hobby 36 km a Open 61 km dále rozdělených podle věku závodníků. Závod Blanenský Golem byl letos součástí seriálu sedmi závodů „Brněnský pohár MTB 2012“. Do jeho hodnocení se započítávaly nejmladší kategorie na kratší trase Hobby a všechny kategorie z dlouhého závodu Open.

MTB Golem Blansko

Závod odstartoval místostarosta Jiří Crha. Jelo se jako vždy za plného silničního provozu. Peloton vyrazil od sportovní haly ASK Blansko a za doprovodu vozidla městské policie zamířil kolem stavebnin do žlebu potoka Sloupečníku, kde teprve začal skutečný závod.

První dorazil letos do cíle na dluhé trati Radim Kovář v čase 2:09:20: „Celé první kolo jsme jeli v asi pětičlenné skupině. Trochu jsem se trápil v prvním kole, na začátku druhého kola jsem klukům trochu cuknul a povedlo se a už to tak bylo až do cíle. Je to jeden z mých nejoblíbenějších závodů, určitě zkusím příští rok obhájit.“ Loňský vítěz na 61km trati Milan Šustek letos svůj výkon nezopakoval a skončil s časem 2:12:54 na 6. místě. 

MTB Golem Blansko

MTB Golem Blansko
Vítěz OPEN na 61 km Radim Kovář v cíli závodu.

Ženská účast na dlouhé trati byla o poznání slabší než v mužské kategorii. Vydalo se na ni „jen“ 11 žen. „Blanenského golema nejedu poprvé. Loni jsem byla třetí, letos první. V jedné fázi jsem zabloudila a se mnou asi dalších dvacet lidí, takže motivace už pak nebyla tak velká, ale naštěstí to dopadlo dobře,“ řekla v cíli první žena Hana Petrůjová z Inkospor hobby teamu. Její čas byl 2:42:18. Potvrdila tak informace, že měli pořadatelé problém se značením trasy – neznámý vandal část značení poničil a cyklisté, kteří tuto trasu dobře neznají, bloudili.

Pro podrobné výsledky zavítejte na www.mtbgolem.cz.