Investiční akce pro děti i seniory

25. září 2012, ostatní, přečteno: 2694×

V průběhu září byly dokončeny hlavní stavební práce na hřišti na Zborovcích, kde prostor k pohybu a hrám doposud chyběl.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

 Prostorné hřiště výhledově určené sportovcům a hračičkům všeho věku, od dětí, přes mládež až po dospělé, bude uvedeno do provozu na jaře 2013, aby trávníky, založené na konci letošního léta, měly dost času vzrůst. V současné době je hřiště vybaveno základními hracími prvky zejména pro menší děti, výhledově se však počítá s prolézačkami a zařízením vhodnými pro mládež a dospělé. Náklady na vybudování hřiště ve výši 1,1 mil. Kč byly jsou hrazeny z rozpočtu města Blanska.

Do konce září budou dokončeny opravy nefunkční terasy domu s pečovatelskou službou na ulici Pod Javory. Po odhalení betonové nosné konstrukce byla obnovena hydroizolace tak, aby prosakující voda už dále terasu nepoškozovala. Obnovená terasa poslouží seniorům jako místo pro vzájemné setkávání. Náklady ve výši cca 700 tis. Kč jsou financovány z rozpočtu města.

Další investiční balíček, tentokrát ve výši 800 tis. Kč pocházející z dotace Ministerstva pro místní rozvoj ČR, pomůže ve stejném zařízení přebudovat nepotřebné a nevyužívané nebytové prostory na 2 bytové jednotky 1+kk.