Na voličský průkaz můžete volit kdekoliv v rámci svého kraje

18. září 2012, zprávy z MěÚ, přečteno: 3879×

Pro volby do zastupitelstev krajů je možné vyžádat si voličský průkaz. Aby se zamezilo vícenásobnému hlasování je volič povinen voličský průkaz ve volební místnosti odevzdat před hlasováním okrskové volební komisi.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Dokumenty k volbám do zastupitelstva kraje najdete na úřední desce.

Na voličský průkaz je možné hlasovat pouze ve volebním obvodu pro volby do zastupitelstva Jihomoravského kraje.

Voličský průkaz bude na základě písemné žádosti vydán voliči, který nebude moci nebo nehodlá volit ve volebním okrsku, v jehož seznamu je zapsán. Písemná žádost musí být opatřena ověřeným podpisem voliče nebo v elektronické podobě podepsané uznávaným elektronickým podpisem voliče nebo v elektronické podobě zaslané prostřednictvím datové schránky a doručena nejpozději 7 dnů přede dnem voleb tj. do 05.10.2012 nebo na městském úřadu předána osobně voličem nejpozději 2 dny přede dnem voleb tj. do 10.10.2012 do 16:00 hodin (při osobním podání nemusí být podpis ověřen).

Voličský průkaz bude vydán osobně voliči nebo osobě, která se prokáže plnou mocí s ověřeným podpisem voliče. Voličský průkaz je možné voliči také zaslat.

O vydání voličského průkazu bude učiněn záznam v seznamu voličů Města Blansko. Předložení vydaného voličského průkazu a dokladu totožnosti opravňuje jmenovaného voliče, aby byl zapsán do výpisu ze seznamu voličů pro volby do Zastupitelstva Jihomoravského kraje.