Poslední příležitost chopit se Šance bez bariér

9. září 2012, ostatní, přečteno: 2608×

Již rok a půl mohou lidé se zdravotním postižením z Blanska a okolí díky projektu Šance bez bariér zvýšit své pracovní uplatnění. Brněnská nezisková organizace Liga vozíčkářů nabídla tyto aktivity v blanenské pobočce na ulici Údolní.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Projekt zájemcům z řad osob se zdravotním postižením či znevýhodněním nabízí hlavně individuální konzultace, kde se zájemci scházejí s konzultantkou a využívají nabízené služby podle svých potřeb. I díky nim nalezlo za dobu trvání projektu 48 klientů nové zaměstnání.

Další je počítačový kurz „S počítačem do práce“, který učí základům obsluhy práce na počítači a práce s Internetem. V Blansku tento kurz úspěšně absolvovalo již 25 účastníků. V září začne poslední běh tohoto kurzu. Zájemcům pomáhá také aktivizačně-motivační  workshop „Jak na pracovní pohovor“.

Mimo osoby se zdravotním postižením se aktivity projektu zaměřují také na zaměstnavatele, kterým se dostane poradenství o podmínkách a výhodách zaměstnávání osob se zdravotním znevýhodněním či mzdové dotace. Díky té se podařilo zaměstnat již 36 lidí se zdravotním hendikepem.

Díky tomu, že je projekt Šance bez bariér spolufinancován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu České republiky, jsou veškeré služby pro klienty i zaměstnavatele poskytovány zdarma. Na pobočkách bude k dispozici jak klientům, tak i zaměstnavatelům do konce listopadu 2012. Více informací na stránkách www.ligavozic.cz.

red