Škola třetího věku v Senior centru otevírá už druhý ročník

29. září 2012, ostatní, přečteno: 3141×

Zatímco jinde usedají v září do školních lavic děti školou povinné, v SENIOR centru Blansko začíná v září školní docházka seniorům. Rozdíly jsou patrné na první pohled: neuslyšíte zde charakteristické školní zvonění ani šustění propisek o papír, a už vůbec v této třídě nenajdete pomyslnou katedru. A přesto se zde studenti dozví spoustu zajímavých a pro život užitečných věcí.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Škola třetího věku je určena seniorům bez omezení, kteří mají chuť dozvědět se nové věci, a také se rádi setkávají v kolektivu vrstevníků. Každý měsíc jsou pořádány odborné semináře na vybraná témata. Jejich absolvování mají účastníci zapsáno do studijních průkazů, které jsou rozdány na začátku školního roku. Při minimálně 60% účasti na přednáškách v rámci celého školního roku dostanou studující na konci školního roku osvědčení o absolvování.

škola třetího věku

Seniory z řad obyvatel mohou navíc letos doplnit zájemci z řad veřejnosti. Stačí jen překonat ostych, vzít si s sebou chuť dozvědět se nové věci a přijít na některý z vypsaných seminářů. O ostatní se už postarají přítomní lektoři z řad zaměstnanců domova i přizvaní externí odborníci z různých oblastí veřejného života. Kvalitě výuky a získaných znalostí zajisté prospěje i to, že jsme v rámci realizace přednášek navázali užší spolupráci s Městskou knihovnou Blansko.

Více informací o chystaných přednáškách a termínech naleznete na našem webu www.ddblansko.cz nebo osobní návštěvou v zařízení. Budeme se těšit na všechny zvídavé zájemce!

pracovníci domova