Strategický plán rozvoje města pro období 2013-23

7. září 2012, zprávy z MěÚ, přečteno: 2913×

Současný Strategický plán rozvoje města je platný do konce roku 2013. Proto bylo rozhodnuto, že bude připravován nový dokument Strategický plán rozvoje města Blansko pro období 2013–2023. Při tvorbě plánu budou akceptovány i podnětné názory veřejnosti v rámci připomínkového řízení.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Strategický plán rozvoje města zahrnuje pohled na město jako celek i na jednotlivé sféry života. Usiluje o vytvoření rovnováhy mezi vizí a realitou. Měl by být živým dokumentem, který vyjadřuje potřeby města, akceptuje jeho podmínky a je schopen aktualizace.

Smyslem strategického plánu rozvoje města je umožnit radě a zastupitelstvu města rozhodovat s vědomím širšího koncepčního rámce, vytvořit prostředí nejen pro koordinaci aktivit jednotlivých subjektů, ale i pro aktivní zapojení veřejnosti do dění ve městě.

Strategický plán rozvoje města pomáhá orientovat samosprávu města na základní směry rozvoje města bez ohledu na její momentální složení, pomáhá podnikatelské sféře orientovat se v záměrech a směřování města. Představuje také významný argument v procesu hledání finančních zdrojů na realizaci jednotlivých záměrů.

Současný Strategický plán rozvoje města je platný do konce roku 2013. Proto bylo rozhodnuto, že bude připravován nový dokument Strategický plán rozvoje města Blansko pro období 2013–2023.

Vedení města Blansko zvolilo postup, při kterém se do práce na přípravě plánu zapojil co největší počet zainteresovaných osob, majících profesionální i osobní vztah ke zpracovávanému problému. Jádro pracovní skupiny proto tvoří zaměstnanci Města Blansko a členové Zastupitelstva města Blanska. Při tvorbě plánu budou akceptovány i podnětné názory veřejnosti v rámci připomínkového řízení.

V souladu s harmonogramem přípravy dokumentu vznikl návrh Strategického plánu rozvoje města Blansko pro období 2013–2023. Tento dokument předkládáme k veřejné diskuzi:

Návrh Strategického plánu na roky 2013–2023

Svoje náměty a připomínky zasílejte tajemníkovi MěÚ Blansko Ing. Josefu Kupčíkovi v písemné podobě na adresu: nám. Svobody 3, 678 24 Blansko nebo v elektronické podobě na e-mail: kupcik@blansko.cz, a to nejpozději do 31.10.2012.

Po zapracování námětů a připomínek bude dokument předložen v březnu 2013 zastupitelstvu města k projednání a schválení.

Ing. Josef Kupčík
tajemník MěÚ Blansko