V pohárové Evropě kuželkářky obhájily loňské 7. místo

27. října 2012, sport, přečteno: 2826×

Kuželkářky TJ ČKD Blansko se také letos probojovaly do pohárové Evropy. Začátkem října je v bosenské Banja Luce čekal Pohár NBC.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Vstup do ligové sezony se blanenským hráčkám povedl na jedničku. První tři utkání v domácí soutěži se jim podařilo vyhrát a výbornou formu si s sebou odvezly i do Bosny. Přesto se družstvu nepodařilo projít sítem kvalifikace.

Výkony jednotlivých hráček byly následující: Nevřivová 514, Daňková 543, Ševčíková 561, Musilová D. + Lahodová 520, Kalová 556, Musilová Z. 571. Až na dvě zaváhání si tak všechny vedly dobře a dohromady porazily 3 265 kuželek, což rozhodně není málo. Přesto tento výkon stačil pouze na 7. příčku z 11 zúčastněných družstev.

družstvo kuželkářek
Horní řada: Ševčíková, Nevřivová, Kalová, Musilová Z.
Prostřední řada: Daňková, Musilová D.
Dole: Lahodová

Nutno však dodat, že letošní ročník se vyznačoval neobyčejnou vyrovnaností družstev. Vždyť na šestý Schneegattern (AUT) Blansku scházely pouhé 2 kuželky, na pátý Kamnik (SLO) kuželek 10 a na Pirmasens (GER), který obsadil čtvrtou příčku, tedy poslední zajišťující postup do semifinále, pak 47 kuželek. Celkovým vítězem turnaje se stal chorvatský celek KK Zagreb-Zaboky.

Lukáš Hlavinka
TJ ČKD Blansko – oddíl kuželek