Klub Matýsek dále rozšiřuje své aktivity

15. prosince 2012, ostatní, přečteno: 4701×

Do letošního října se v klubu Matýsek mohli všichni rodiče s dětmi setkat především s plaváním a také s výukou tenisu. Nyní se činnost klubu rozšířila na další aktivity, a to především pro děti od 3 do 11 roků.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Například ve čtvrtek 6. prosince se uskutečnila první hodina bruslení – pro všechny účastníky přivezl čertík s andělem balíčky dobrot a k dobré náladě přispěly také písničky z pohádek a překonávání překážek – včetně házení míčků do koše. Jelikož všichni byli maximálně spokojení, budeme v bruslení pokračovat, a to vždy ve čtvrtek od 15 do 16 hod na zimním stadionu v Blansku. Toto bruslení je určeno pro rodiče s dětmi do 11 roků. Není nutno se hlásit dopředu. Od začátku ledna se děti budou moci přihlásit do kroužku bruslení, kde se naučí základy bruslení, včetně hokeje.

Ale to není jediný nový kroužek klubu. Začínáme také atletiku, gymnastiku, aerobik, plavání, pohybové hry. Na jaro chystáme strollering – cvičení pro maminky s kočárky v přírodě. Aby ale nezůstalo jen u sportu, mohou se děti přihlásit do kroužku anglického jazyka, kde se pod vedením skvělé lektorky Karolíny hravou formou zdokonalí a prohloubí si učivo z prvního stupně ZŠ. A také si přijdou na své děti, které rády vyrábí. Pro ně je připraven kroužek rukodělných činností. Naprostá většina těchto kroužků proběhne ve spolupráci s ředitelstvím ZŠ Salmova na této škole. 

Proč zapsat děti právě do Matýska? Vycházíme z toho, že děti ve věku do 11 roků ještě neví, co je baví a rády vyzkouší více zájmových aktivit. U nás jsou kroužky vedeny sice profesionálními lektory,nicméně hravou formou, nezaměřujeme se na závodní sport, jde především o spokojenost všech dětí ( i těch méně talentovaných). Rodiče si přes internet mohou lekci omluvit, a místo toho se zapsat na lekci v jiném oboru. Tím, že na jednoho instruktora připadá od 4 do 8 dětí, je zajištěn individuální přístup ke všem, i začátečníkům. A co teprve, když vám dítě onemocní, do bazénu třeba nemůže, ale něco vytvořit, to ano. Prostě – užijte si za svoje peníze co nejvíce. Fotografie z kroužků a kurzů a další informace najdete na www.klub-matysek.webnode.cz.

A v mateřském centru na K. J. Mašky najdete spoustu aktivit pro rodiče s dětmi do 3 roků – cvičení, babymasáže, znakování, tvořeníčka, bazárky, hlídání dětí, maminky si se svými dětmi mohou přijít i jen tak pohrát do herny, což v zimním počasí jistě přijde vhod. Dále pro ženy v očekávání jsou připravovány předporodní kurzy. Informace získáte na www.detskykoutekmatysek.webnode.cz.

Monika Kubová