Pro světýlko z dalekého Betléma na radnici a letos i do kostela

13. prosince 2012, ostatní, přečteno: 3108×

Blanenští Skauti budou plamínek rozdávat příchozím v neděli 23. prosince na radnici. Odpoledne je připraven kulturní program s vystoupením blanenských zpěváků i hudebníků. O Štědrém dni si pak zájemci mohou přijít pro světýlko do kostela sv. Martina na Staré Blansko.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Plamínek z Betléma na svátečním stole se v uplynulých letech stal tradicí pro více než tisícovku blanenských občanů. Každý rok uprostřed předvánoční nákupní horečky a shonu se rádi zastavují na radnici, aby si odtud odnesli do svého domova Betlémské světlo.

I letos budou blanenští Skauti tento plamínek rozdávat. Každý, kdo si v neděli 23. prosince 2012 v době od 10:30 do 21:30 hodin pro světýlko přijde, může nasát vánoční atmosféru při již tradičně bohatém programu. Nebudou chybět oblíbené blanenské pěvecké sbory, ani vytrubovaní z balkonu radnice. Návštěvníci mohou udělat dobrý skutek příspěvkem na Adopci na dálku, neboť díky sbírce v rámci Betlémského světla platí blanenští občané každý rok výuku dvou adoptovaných dětí.

Na Štědrý den budou Skauti po celé dopoledne (od 9:00 do 12:00 hodin) rozdávat Betlémské světlo v předsíni kostela sv. Martina. Stejně jako v minulých letech i letos poputuje světýlko díky Skautům do Nemocnice Blansko, do blanenského penzionu, Seniorcentra, Domu s pečovatelskou službou a ke všem občanům, kteří o tuto službu požádají.

Světlo, které se každoročně zapálí v Betlémě a pak putuje do všech domácností napříč Evropou, se tak opět dostane i k nám. Mít doma tento symbol Vánoc a nenechat ho zhasnout po dlouhé cestě, znamená stát se součástí nekonečného řetězu domovů propojených symbolem naděje a duchovního poselství vánočních svátků.

DOPROVODNÝ PROGRAM neděle 23.12.2012

15:00 Perličky – pěvecký sbor blanenského gymnázia
16:00 Martini Band – Zpívání Jezulátku
17:00 Křesťané města – Adventní zpěvy a chvály
18:00 Vánoční vytrubování z balkonu blanenské radnice
19:00 Šnek a hosté – Poklona Jezulátku
20:00 Josef KolářPepíno – Vánoční nálada s klarinetem

Anna Pořízková