Blanenská dvěstěpadesátka – závod, jak má být

17. února 2013, sport, přečteno: 2747×

Je tu opět neobvyklý záchranářský závod! Již posedmnácté pořádá místní skupina Vodní záchranné služby Blansko českého Červeného kříže (VZS ČČK), Blanenskou dvěstěpadesátku.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

A co se pod tímto názvem skrývá? Především pestrost disciplín, například: plavání v oděvu – 50 m, zanoření pro cihlu do 4 m, plavání s cihlou – 50 m, „zachraňování“ barelu a další.

250, to je celkový počet metrů, který závodníci musí uplavat. Celé akci vládne přátelská atmosféra a to je ten hlavní důvod, který láká účastníky – zaplavat si v neobvyklých podmínkách a poznat nové přátele.

Letošní ročník závodu se koná 23. února v blanenských lázních.

A jak vidí závod jeden z účastníků Michal Vondráček? „Je super, že ten závod není čistě jen o plavání, ale i jiných věcech. Třeba jak člověk zvládá techniku házení záchrannými pomůckami, jak se dokáže pohybovat ve vodě ve ztížených podmínkách a podobně. A když člověk zvládá tyhle věci, tak může kolikrát porazit i daleko lepší plavce. Navíc sem lidi nejezdí čistě jen kvůli tomu závodu, ale taky aby se potkali s kamarády z jiných skupin a užili si fajn víkend. Účastním se už popáté!“

Více info: www.vzs-blansko.cz

Jménem místní skupiny vodních záchranářů vás zveme na závod ať už jako účastníky, nebo jako diváky!

Jana Chmelíčková