Blansko v kuželkách ovládlo krajská mistrovství jednotlivců

19. února 2013, sport, přečteno: 3029×

O víkendu 16. a 17. února měly ligové soutěže přestávku. Přesto blanenští kuželkáři a kuželkářky nezaháleli. Konala se totiž krajská mistrovství jednotlivců. Oddíl TJ ČKD Blansko vyslal své zástupce do osmi kategorií a znovu může oslavovat skvělé úspěchy.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Z devatenácti blanenských hráčů a hráček si sedm odvezlo některý z cenných kovů. Ze všech však zřejmě nejvíce vyniká zlato Ondřeje Němce v kategorii mužů a stejné umístění Lenky Kalové v kategorii žen, neboť v obou těchto kategoriích existuje vůbec největší konkurence.

Stribrna H.Dankovaa a zlata L.Kalova na kuzelne ve Vyskove
Stříbrná H. Daňková a zlatá L. Kalová na kuželně ve Vyškově

Mezi ženami se navíc schylovalo k senzaci. Do posledních hodů to totiž vypadalo, že blanenské hráčky obsadí všechny tři medailové posty. Nakonec jediná kuželka navíc rozhodla o bronzu pro hráčku Rosic. Zdeňka Ševčíková se tedy bohužel nezařadila za své oddílové kolegyně Lenku Kalovou a Helenu Daňkovou, přesto si čtvrtým místem zajistila postup na Mistrovství ČR. Na republikových šampionátech, které se budou konat začátkem května, se tak představí celkem osm blanenských hráčů a hráček.

V žebříčku jihomoravských klubů, který je sestaven podle úspěšnosti na přeborech jednotlivců, Blansko opět obsazuje nejvyšší příčku, letos však s rekordním náskokem. Olympijským bodováním oddíl získal 42 bodů, zatímco druhý Vyškov nasbíral bodů 20.

Úspěchy blanenských kuželkářů a kuželkářek na krajských mistrovstvích jednotlivců

Jméno

Kategorie

Výkon

Umístění

Ondřej Němec

muži

1156 (2x120 HS)

1. místo

Lenka Kalová

ženy

1119 (2x120 HS)

1. místo

Helena Daňková

ženy

1106 (2x120 HS)

2. místo

Martin Procházka

junioři

1160 (2x120 HS)

2. místo

Lucie Nevřivová

juniorky

552 (1x120 HS)

1. místo

Jakub Flek

dorostenci

544 (1x120 HS)

2. místo

Soňa Lahodová

seniorky

526 (1x120 HS)

2. místo

Lukáš Hlavinka