Město Blansko nabízí ve vybraných lokalitách připojení k internetu zdarma

27. dubna 2013, ostatní, přečteno: 4236×

Město Blansko ve spolupráci s firmou Alf servis, s.r.o. nově nabízí obyvatelům i všem návštěvníkům Blanska internetové připojení pomocí technologie WiFi hot spot. Zdarma se mohou připojit především v centru města, ale i v dalších hojně navštěvovaných lokalitách.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Připojení je k dispozici na náměstí Svobody před radnicí a na náměstí Republiky. Pokryt je také vstupní vestibul budovy MěÚ na náměstí Republiky 1. V plánu je rovněž pokrytí signálem ve vestibulu na radnici před obřadní síní, ale dojde na něj až po plánované rekonstrukci této části budovy, která má být zanedlouho zahájena.

Zdarma se na internet připojíte také na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka, kde je pokryt celý aquapark a vestibul plaveckého bazénu, dále zimní stadion a přilehlá ubytovna. Připojíte se také ve sportovní hale ASK a na ploše sportovního areálu.

Stejnou službu nabízí tento poskytovatel také v Rekreační oblasti Palava a ve vybraných odděleních Nemocnice Blansko.

dostupnost intenretu oznamují cedule na sloupech
Kde se bezplatně připojíte k internetu, vám napoví informační tabule na sloupech veřejného osvětlení.

Jak se připojit? Je to snadné. Vyhledejte ve vašem zařízení bezdrátovou síť FREE Alf wifi. Potvrďte připojení (bez hesla) a můžete surfovat. E-maily můžete přes webová e-mailová rozhraní (Gmail, Seznam apod.) odesílat bez omezení. Pro odesílání z aplikací pak využijte server smtp.bk.cz.

Tento projekt vytváří přidanou hodnotu pro obyvatele i návštěvníky města a pomocí moderní technologie odpovídá na požadavky současného trendu „online“ komunikací.