Novinky v Klubu Ratolest

5. dubna 2013, ostatní, přečteno: 3145×

Nové aktivity, které Klub Ratolest zajišťuje od letošního roku pro rodiny s dětmi zdarma.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Nabídka  poradenství pro rodiny s dětmi

Oblastní charita Blansko – Centrum „PRO“ Blansko  nabízí zdarma  v rámci projektů Klub Ratolest Blansko a Spona – rodinná  politika  poradenství pro rodiny s dětmi.

Poradenství se týká rodinné problematiky , výchovy dětí, určování předškolní a školní zralosti, výukových a výchovných problémů dětí. Na setkávání se těší psycholožky :

Mgr. Jitka Barešová každý čtvrtek od 13 do 17 hodin v Klubu Ratolest, Centrum „PRO“ Blansko, Sladkovského 2b. Je nutné se objednat nejpozději den předem na tel. 731 428 369 nebo e-mailem: ratolest.blansko@charita.cz.

PhDr. Aneta Orálková každý čtvrtek v charitní poradně v Boskovicich, adresa: U Lázní 1734, od 8:00 do 12:00 hod. Je nutné se objednat nejméně den předem, a to na tel. 736 529 282 nebo na e-mail: rodina.blansko@charita.cz. Je možné domluvit schůzku i v terénu.

V rámci výše jmenovaných projektů zajišťujeme  i poradenství speciálního pedagoga, které je zaměřeno na psychomotorický vývoj dětí a rozvoj  dětských dovedností a schopností a rozvoj řeči. Poradenství zajišťuje Bc. Kateřina Daňková, Mgr. Iveta Chloupková a Mgr. Dagmar Kučerová v rámci výše jmenovaných projektů. Dle zájmu rodičů je domluva možná na výše jmenovaných tel. číslech a emailech.

Svépomocné skupiny pro rodiče s dětmi

Klub Ratolest Blansko si Vás dovoluje pozvat na tvořivá setkání určená pro rodiny s dětmi. Naše setkání budou probíhat jedenkrát týdně (dvě hodiny) v prostorách klubu Ratolest Blansko. Budete zde moci výtvarně tvořit a rozvíjet svoji kreativitu. Výtvarné aktivity vám i vašim dětem rádi individuálně přizpůsobíme, není tedy vůbec nutná jakákoliv výtvarná dovednost. Výtvarné dílny s prvky arteterapie, artefiletiky a dramaterapie budou vedené speciální pedagožkou a terapeutkou Mgr. Ivetou Chloupkovou.

Aktuální program  arteterapeutických tvořivých workshopů najdete na stránkách Klubu Ratolest.


Upozornění na změnu termínů pořádaných aktivit v Klubu Ratolest v měsíci dubnu 2013

Svépomocná skupina pro tatínky, setkání s psychologem Mgr. M. Šamalíkem, se uskuteční v pátek 12.04.2013 od 18:00 hodin. Sraz na bowlingu  v Blansku.

Odborná přednáška „Jarní očistná kůra“ s Mgr. Večeřovou se uskuteční v  pátek 19. dubna 2013 od 10:00 hod. Přednáška bude  spojena i s ochutnávkou zdravých pokrmů, proto  je nutné se přihlásit do 17.04.2013 na tel. 731 428 369 nebo e-mailem: ratolest.blansko@charita.cz.