Starosta Blanska Vás zve na charitativní událost

7. dubna 2013, ostatní, přečteno: 4100×

Starosta města Blanska Ing. Lubomír Toufar převzal oficiální záštitu nad plánovanou akcí You Dream We Run Blansko 2013. Charitativní štafetový „běh“ s bohatým doprovodným programem se uskuteční ve dnech 14.06.–15.06.2013 v areálu sportovního hřiště ASK Blansko. Tímto jste všichni srdečně zváni!

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Vážený pane starosto, jak se k Vám projekt You Dream We Run dostal?

Přibližně na přelomu listopadu a prosince loňského roku mne oslovil zástupce trenérů fotbalové mládeže FK Blansko, pan Roman Jančiar, s myšlenkou na uspořádání charitativní akce ve městě Blansku. Požádal mě, abych jako zástupce města převzal nad konáním prvního ročníku oficiální záštitu. Vzhledem k tomu, že akce podobného charakteru podporuji osobně i z pozice starosty města, rád jsem nabídku přijal.

V čem podle Vás spočívá hlavní podstata akce?

Dle mého názoru se jedná o chválihodný a smysluplný projekt, který si rozhodně zaslouží podporu. A to nejen ze strany města jako takového, ale především ze strany blanenských občanů, kteří svou účastí mohou přispět na dobročinné účely, formou splnění snu potřebné osobě. Jako pozitivní vnímám také přínos akce z hlediska společenského, kdy vítám každou příležitost pro setkávání lidí z Blanska i blízkého okolí. Hlavní podstatou akce je bezesporu naplnění charitativní myšlenky na pomoc druhým, ale zároveň z tohoto projektu vnímám snahu o zorganizování příjemného setkání lidí, kteří se budou moci pobavit a zároveň aktivně přispět ušlechtilé věci.

Tato akce se navíc liší od ostatních charitativních projektů tím, že osobu, které bude z výtěžku akce splněn sen, si vybírají samotní dárci. Lidé mohou sami rozhodnout, komu chtějí pomoci.

Jakým způsobem mohou lidé ovlivnit, ke komu bude výtěžek z této charitativní akce směřovat?

Možná spoluobčané zaznamenali, že se v předchozích dnech na mnoha místech objevil modrý plakátek You Dream We Run, v němž organizátoři vybízejí veřejnost, aby pomohla s vytipováním osob, které mají nějakým způsobem pohnutý život a prostřednictvím výtěžku z této akce by jim mohlo být splněno nějaké jejich přání, sen, který by je potěšil.

Pokud máte ve svém okolí někoho takového, rozhodně neváhejte a využijte nabízené příležitosti. Budete to třeba právě Vy, díky komu se splněný sen dostane do těch správných rukou.

Navzdory tomu, že bych si přál, aby se v Blansku všem lidem žilo šťastně a spokojeně, vím, že neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. A tato akce je dobrým prostředkem k tomu, abychom někoho méně šťastného potěšili.

Můžete nám prozradit, na co se můžeme v rámci doprovodného programu těšit?

Určitě mohu prozradit, že doprovodný program bude bohatý a zajímavý. Líbí se mi myšlenka organizátorů dát co největší prostor místním uměleckým kapelám a souborům. Dle mých informací se můžeme těšit také na hosty z jiných měst, kteří vystoupí se svým kulturním programem. A těší mne, že naše osobní pozvání přijal také jazzový a swingový zpěvák Laďa Kerndl.

Doprovodný program zaujme i příznivce sportu a na své si přijdou samozřejmě i děti.

Pane starosto, můžeme Vás požádat o pár slov závěrem?

Rád bych pozval všechny občany Blanska, aby se akce zúčastnili, vzali s sebou své rodiny a přátele a přišli se pobavit a zároveň podpořit hezkou myšlenku.

Vážený pane starosto, děkujeme za rozhovor.

Pro více informací o akci sledujte webové stránky projektu You Dream We Run Blansko 2013, stránky města Blanska, FK Blansko, DDM Blansko, fb stránky You Dream We Run Blansko nebo pište na youdreamwerun@seznam.cz.

Roman Jančiar