Bambiriáda aneb Dětství v proměnách času

20. května 2013, ostatní, přečteno: 3634×

Celorepubliková akce s patnáctiletou tradicí letos poprvé zavítá i do Blanska a to 24. - 25. května. V místním zámeckém parku se dětem a jejich rodičům představí více než dvacet organizací, které nabídnou pestrou škálu volnočasových aktivit. Čeká je zde spousta zábavy, sportovního a tvůrčího vyžití, čajovna, soutěže a hry pro všechny věkové kategorie.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

„Jsme rádi, že se do Bambiriády zapojilo tolik místních organizací, díky tomu budou mít děti větší přehled o tom, z jakých volnočasových kroužků si mohou vybírat,“ uvádí hlavní organizátor akce Miroslav Martinek.

Brány parku se otevřou v pátek 24. května v 9:00 hodin, slavnostní zahájení proběhne v 10:30 hodin, vstup na akci je zdarma.
Připravený je bohatý program na pódiu i nejrůznější činnosti pro děti. Ty si budou například moci zajít do lanového centra, vyzkoušet si střelbu z luku nebo si zajezdit s modely lodí a aut. V plánu je také noční hra, jejíž organizace se ujala obě blanenská skautská střediska. V průběhu celé Bambiriády bude probíhat sběr plyšáků.

„Chceme nasbírat staré plyšáky, se kterými si třeba už děti nehrají, a věnovat je orgánu sociálně právní ochrany dětí a dalším místům, kde je jich potřeba. Stará hračka tak bude moci někomu dalšímu udělat radost,“ vysvětluje jedna z organizátorek Romana Ošlejšková.

Téma letošní Bambiriády je Dětství v proměnách času, celý program budou proto provádět kromě moderátora také Honzík a Maruška, cestovatelé časem, kteří dětem ukážou, jak si děti hrály v minulosti.

Už před Bambiriádou jsou ale v plánu nejrůznější akce. V ulicích Blanska budou moci lidé brzy narazit na informační stánek Bambiriády, kde se děti mohou vyfotit se svojí oblíbenou hračkou nebo s tou, která bude k dispozici. „Fotky poté dáme do online katalogu na našich stránkách a bude se hlasovat o nejlepší z nich. Výherce odměníme přímo na Bambiriádě hmotnými cenami,“ doplňuje Ošlejšková.

Kompletní program Bambiriády v Blansku najdete zde.

Generálním partnerem Bambiriády 2013 je FLEXI životní pojištění Pojišťovny České spořitelny.
Více informací o programu a připravovaných akcích najdete na webu www.bambiriada.cz/blansko.

red