Krajské zastupitelstvo schválilo Blansku dotace na sport, cestovní ruch i opravy

15. května 2013, zprávy z MěÚ, přečteno: 2451×

Hned několik žádostí, na něž potřebovalo získat finanční podporu, podávalo Město Blansko na konci dubna na zasedání krajského zastupitelstva. O výsledku informuje místostarosta města Blanska a krajský zastupitel Jiří Crha.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

„Podařilo se zařadit nové projekty ke schválení,“ informuje Crha a hned jmenuje: „Jedním z nich je Blansko – průtah. Jedná se o stavební úpravu na průtahu Blanskem v délce 2,348 km o předpokládaném rozpočtovém nákladu 47 milionů Kč. Při realizaci předpokládáme spoluúčast města (most, chodníky, apod.). Stavět by se mělo v roce 2014–2015. Krajské zastupitelstvo také schválilo dotaci 2 miliony Kč na rekonstrukci vstupu a vybudování informačního centra v Nemocnici Blansko.“

Do Blanska míří také peníze do krajských zařízení, např. na zateplení středních škol, konkrétně pro blanenské gymnázium. Nechybělo ale mnoho a opravovala by se jen škola v Boskovicích. „Kraj chtěl spolufinancování zúžit a vybíral v každém okrese jednu školu. Byla vybrána škola Andrého Citroëna v Boskovicích. Na zastupitelstvu ale došlo ještě k malému rozšíření, v němž bylo blanenské gymnázium zařazeno. Zastupitelstvo pak schválilo závazek financování příslušných projektů – v Gymnáziu Blansko to bude rekonstrukce tělocvičny, přístavby a spojovací lávky za více jak 18 milionů korun,“ vysvětluje místostarosta Jiří Crha a dodává, že je rád, že nejen tuto, ale všechny ostatní blanenské záležitosti podpořili všichni krajští zastupitelé z Blanska či z Blanenska.

Finanční podporu obdrží také dvě velké sportovní akce, které se letos v Blansku konají.  Dvě stě tisíc korun dostane Půlmaraton Moravským krasem a sto tisíc korun získalo Mistrovství světa v biketrialu 2013. Do sportu jdou i další příspěvky. Dvěma sty tisíci byl podpořen blanenský fotbal a sportovní činnost ASK Blansko.

V oblasti podpory zkvalitnění služeb informačních center Jihomoravského kraje bylo na projekt Zaostřeno na turisty – rozšíření otevírací doby informační kanceláře, cizojazyčné mutace webových stránek a propagační materiály schváleno 60.000 Kč.

red