Pozvánka na studentský majáles 2013

2. května 2013, kultura, přečteno: 3251×

Tradice studentského majálesu byla v Blansku obnovena v roce 2005. I letos se můžeme těšit na studentské oslavy příchodu máje a oslavu krás studentského života, kdy je zvykem tolerovat studentskou recesi, a to i tu provokativní. Zvykem je, že se do průvodu a recesistických kostýmů zapojí i někteří učitelé či ředitelé škol.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Majáles 2013 se uskuteční v pátek  10. května v zámeckém parku. Trasa průvodu povede známou cestou. V 11:30 hodin vyjde průvod od OA a SZdŠ. Studenti obchodní akademie a zdravotnické školy vyrazí v 11:30 hodin od školy na Písečné. Po ulici Jasanové a Čapkově projdou na náměstí Míru a dál rovně až na ulici Sadovou ke gymnáziu. Zde se připojí studenti gymnázia.

Společně pak obejdou náměstí Republiky, zamíří k okružní křižovatce a po ulici Rožmitálově se vrátí na náměstí Svobody. To obejdou kolem radnice, zamíří ke Galerii města Blanska a vjezdem z ulice Dvorské dojdou do zámeckého parku, kde je čeká společný program.

Kulturní program v zámeckém parku si připravili sami studenti. Od 12:30 hodin na pódiu zahrají školní kapely. Připravena budou i stanoviště s vědomostními i sportovními soutěžemi pro žáky základních škol.

red