Půlmaraton Moravským krasem – nejvýhodnější registrace jen do konce května

21. května 2013, sport, přečteno: 5220×

Do 18. ročníku Půlmaratonu Moravským krasem, který se koná 31. srpna 2013, je již dnes přihlášeno 291 běžců. Běží se trasy 21,1 km, Běh městem o délce 2,4 km a letos nově také dětské běhy. Registrace jsou otevřené a do konce května jsou nejvýhodnější.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V případě, že si netroufnete na půlmaraton, je možné si zaběhnout kratší trať o délce 2,4 km. On-line registrace je spuštěna na webových stránkách blansko.sportujsnami.cz, kde také najdete on-line startovní listinu, propozice a další informace o 18. ročníku. Registrace do jednotlivých běhů je také možná v Informační kanceláři Blanka na ulici Rožmitálově.

Akce se koná pod záštitou místostarosty města Blanska Jiřího Crhy. Loni běžel trasu městem o délce 2,4 km, rekreačně sportuje, ale na půlmaraton by si zatím netroufl: „Přece je to pro mě, jako netrénovaného běžce, velká porce kilometrů. Rád bych to ale jednou dokázal a překonal sám sebe. Nikdy jsem takto dlouhou trať neběžel, ten pocit v cíli musí být opravdu úžasný.“

Přilákat budoucí běžecké naděje by mohly již zmíněné Dětské běhy. Poběží se hned ve třech kategoriích – děti spolu s rodiči, děti do 5 let bez rodičů a děti ve věku 6–7 let. Tyto běhy se nevyhodnocují. Přes webové stránky pořádajícího sdružení se můžete zaregistrovat i do těchto běhů.

V loňském roce se vydalo na trasu půlmaratonu v Blansku na náměstí Republiky 750 běžců z celé České republiky i ze zahraničí. Přitom registrace byla uzavřena na čísle 1 000. Pořadatelé věří, že i letos se náměstí zaplní, a to nejen běžci, ale také diváky. Pomoci tomu opět má mj. atraktivní doprovodný program.

„Půlmaraton Moravským krasem svým významem výrazně přesahuje hranice našeho regionu, o čemž svědčí stoupající počet závodníků i diváků. Česká republika zažívá v posledních letech běžecký boom a tento závod je zajímavou alternativou vůči klasickým městským závodům třeba v Praze nebo Olomouci. Běžci si pochvalují krásnou trať a výbornou atmosféru,“ zve místostarosta Jiří Crha k účasti běžce z České republiky i ze zahraničí.

Stanislav Mrázek