Bambiriádu v Blansku navštívilo i přes nepřízeň počasí osmnáct set návštěvníků

6. června 2013, ostatní, přečteno: 2446×

Na této přehlídce volnočasových aktivit se představilo více než 25 organizací pro děti a mládež z Blanenska a okolí. Akce si získala přízeň malých i velkých návštěvníků a to i přesto, že počasí organizátorům akce letos vůbec nepřálo.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

O posledním květnovém víkendu ožil zámecký park střelbou z luku, lanovým centrem, chozením o slepecké holi nebo notoricky známým Člověče, nezlob se; tentokrát však v úpravě pro nevidomé. Nechyběly ani modely vláčků, lodí nebo autíček. Děti si mohly vše aktivně vyzkoušet, osahat, prověřit, a to jim umožnili i hasiči, policisté nebo vojáci, kteří zde prezentovali svá profesionální vybavení. Nabídka byla velmi pestrá, takže vybrat si mohl skutečně každý. Vyhledávanou atrakcí zejména u těch nejmenších bylo také malování na obličej, lovení rybiček, stavění věže z kostek apod.

Bambiriáda

Centrem bambiriádního městečka, které vyrostlo v tyto dny v zámeckém parku, bylo nepochybně podium. Během dvou dnů se na něm představilo se svými vystoupeními kolem dvaceti organizací, výjimkou však nebyli ani tři koncerty. Podle slov moderátora akce Víta Pořízka byl program neobyčejně rozmanitý, zaslouženého obdivu se dočkali např. blanenští parkouristé, judisté nebo děvčata cvičící aerobik.

Blanenští parkouristé

Jak hodnotí celou akci paní Marie Jahodová, tisková mluvčí Bambiriády ve městě Blansku:

Jaká byla odezva na akci ze strany návštěvníků ale i zúčastněných organizací?
„Odezvu od účastníků vážeme na sběr ZV do nádob na písek. Lidé tak měli možnost vyjádřit svůj názor. Měli jsme tři stupně hodnocení (nelíbilo se mi tu, dalo se to a moc se mi to líbilo). Sběrové nádoby byly umístěny u všech tří vstupů do parku a ty s označením ‚moc se mi to líbilo‘ jsme i několikrát vysypávali. Co se týče organizací, tak ty, se kterými jsme mluvili přímo na místě, se vyjádřily ve smyslu, že byly nadšené a spokojené. Jednotlivé organizace ale budeme ještě obesílat s dotazníkem zpětné vazby, abychom získali jejich přesnější a konkrétní pohled na věc, názory a především doporučení, co příště udělat lépe, popřípadě, co by se mělo určitě pro příště zachovat apod. Vše pak zhodnotíme a pokusíme se zapracovat jednotlivé připomínky.“

V rámci akce proběhl i sběr plyšáků. Kolik se jich podařilo vybrat a kam poputují?
„Čtyři velké pytle. Z toho máme opravdu velkou radost. Poputují do Brna na oddělení sociálně právní ochrany dětí. Několik se jich však dostane i do blanenského oddělení, kde by měli být umístěni v rámci family pointu.“

Bambiriáda

Co byste jako organizátoři po letošní zkušenosti udělali jinak?
„Rozhodně budeme muset ‚připlatit‘ za počasí, nicméně máme ověřeno, že déšť lidi nerozpouští a že tedy není důvod akci z důvodu nepříznivého počasí rušit. V následujících dnech budeme mít hodnotící poradu celého užšího organizačního týmu, kde se budeme o těchto věcech bavit a sepisovat je k možné budoucí aplikaci.

Za rok se tedy můžeme těšit na druhý ročník Bambiriády v Blansku?
„Doufáme, že ano. Bude to záležet především na všeobecném ohlasu po akci a samozřejmě i na tom, zda se podaří znovu sestavit tak skvělý tým organizátorů jako letos. Tuto možnost budeme v nejbližší době konzultovat se zástupci města a samozřejmě i od nich budeme sbírat ohlasy a zpětnou vazbu.

Za rozhovor poděkovala Jana Navrátilová