Blanenský plecháč je otevřený i dětem

12. června 2013, sport, přečteno: 3492×

Triatlon s 31letou historií Blanenský plecháč jsou závody nejen pro dospělé, ale soutěží se rovněž v dětských kategoriích 10 let, 10–12 let a 12–14 let.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Délka tratí, a tím i celková náročnost závodu, je pro ně samozřejmě patřičně přizpůsobena. Zatímco dorostenci a starší si užívají 700 m plavání ve studené vodě přehrady, 20 km na kole po okolních kopcích a zaběhnou 5 km kolem přehrady, tak děti to mají jednodušší. Jejich trať čítá 100 m plavání, 1 km na kole (v kat. 12–14 let 2 km) a 600 m běh.

start nejmladší kategorie

Vzhledem k tomu, že teplota vody v neděli 9. června 2013 ráno dosahovala jen k 16 stupňům, bylo upuštěno od plavání na 100 m a z triatlonu zůstal letos jen upravený duatlon. Namísto plavání se dvakrát běželo kolem přehrady (běh – kolo – běh).

z běhu na kolo

Profesionální časomíra změřila díky čipům na nohách přesný čas všem závodníkům, kteří za mohutného povzbuzování rodičů, příbuzných a nebo trenéra Karla Stejskala absolvovali výše uvedené tratě.

na trati

V kategorii do 10 let si nejlépe vedli Agáta Konečná a Jakub Tesař. V kategorii 10–12 let to byli Michal Šmída a Lucie Kučerová a v nejstarší kategorii Štěpán Stloukal a Jana Tesařová. Kompletní výsledky ze všech kategorií najdete na webu firmy Championship.

red