Provozovatel je připraven, datum otevření aquaparku je už jen na počasí

6. června 2013, ostatní, přečteno: 2868×

Zatímco v dřívějších letech počasí umožnilo většinou v druhé polovině června aquapark otevřít, letos je poměrně nevyzpytatelné a teplé dny zvoucí ke koupání ve venkovním bazénu jsou zatím v nedohlednu. Areál je ale na otevření připravený.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Na otevření jsme v podstatě připraveni už teď na konci května a mohli bychom napouštět bazén. Ale nenapouštíme, čekáme na pěkné počasí. Podle výhledu, jaký je předpoklad na červen, tak celý červen by měl být teplotně podprůměrný,“ vysvětluje ředitel společnosti Služby Blansko, s. r. o. Radek Snopek. Jako rozhodující zmiňuje termín 10. června, kdy se rozhodne, zda bude bazén napuštěn, nebo ne. Vše záleží na počasí, které může to poslední, co k otevření chybí, tedy napuštěný bazén, ještě odsunout.

„Napuštění trvá asi tři dny a pak je potřeba nějaká doba na ohřátí vody. Pokud nebude sluníčko, tak vodu na požadovanou teplotu stejně neohřejeme. I když využijeme veškerou techniku na dohřívání, zvýší nám teplotu o stupeň nebo dva. Rádi bychom ale byli cca v půlce června připraveni s vodou a budeme čekat na pěkné počasí,“ dodává Snopek.

Žádná převratná novinka, která by měla přilákat do aquaparku více návštěvníků, se letos nechystá. Poskytované služby budou vycházet z nabídky minulého roku. Vstupné také zůstane na stejné úrovni jako loni.

Vstup do krytého bazénu v lázních je celé léto součástí vstupu do aquaparku. Plavci mohou bazén využívat. Jako každý rok se z důvodu krátké technologické přestávky lázně na čas uzavřou – tzn. vypustí se bazén, proběhne vyčištění bazénové vany a její opětovné napuštění. Termín uzavření provozovatel vybere podle počasí, aby lidé měli stále kam chodit. Když bude hezké počasí, uzavře a vyčistí vnitřní bazén.

Aquapark navštěvuje hodně lidí z Brna a okolí. Nejen je zřejmě potěší plán na nové parkoviště u lávky k aquaparku o kapacitě 40  míst. Že by ale návštěvnost letos výrazně stoupla, provozovatelé neočekávají: „Myslím, že hodnota kolem 36 tisíc návštěvníků se nebude zásadně měnit. Jedině směrem dolů, když bude hodně špatné léto. Navíc vyrostla v okolí konkurence. Máme zpracovaný plán, který počítá i s horším počasím, ale ne nějak extrémně horším,“ zakončil Snopek.

Blanenský aquapark navštívilo loni 36 312 platících návštěvníků. Zatím nejlepší byl rok 2009 s 51 600 návštěvníky.

Stanislav Mrázek