Škola v přírodě je pro děti lákavá

16. června 2013, ostatní, přečteno: 3867×

Již několik let se třeťáci a čtvrťáci zúčastňují čtyřdenního pobytu na Jezírku v Soběšicích u Brna. Program nabízený ekologickým centrem se těší velké oblibě dětí i vyučujících.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Letošní program byl na téma LES a tak naší nejlepší učebnou byl právě les. Žáci se pod vedením zkušených lektorů a lektorek pustili do jeho zkoumání s obrovským nadšením, které jim vydrželo až do konce pobytu. Zadané úkoly vždy plnili, jak nejlépe mohli!

Naučili se orientovat v klíči rostlin a živočichů, nezabloudili při putování po lese s mapou, zkoumali jako vědci drobné živočichy a rozpoznávali stromy v lese. Uvnitř ekologického centra prolézali mraveništěm, sledovali život pod kůrou stromů a vyráběli modely lesa. Zbylo i dost času na hry venku a v klubovně, ranní protažení a písničky na dobrou noc.

na škole v přírodě

„Škoda, že příští rok nepojedeme zase!“ posteskli si čtvrťáci, když se při odjezdu loučili. To třeťáci jsou na tom lépe! Mohou se těšit, že za rok budou zkoumat vodu v jezírku a mnohá tajemství, která se skrývají pod hladinou! Naši čtvrťáci tato tajemství odhalili již v loňském roce. Ovšem pro třeťáky to byla úžasná podívaná. Jakmile byla chvilka volna, ulehli na molo a pozorovali život v jezírku – několik druhů pulců a dravé larvy, které si na nich pochutnávaly. Viděli tam i čolky a užovku obojkovou. To se hned tak nevidí! Už teď tedy ví, že příští rok to bude zase super.

v lese – škola v přírodě

Své zážitky skupiny dětí vylíčily v kronikách, a tak budeme mít hezké vzpomínky na tento nevšední školní týden.

Mgr. Dana Rybářová, Mgr. Renata Němcová