Veterány vyrazí do Moravského krasu

4. června 2013, sport, přečteno: 3299×

V sobotu 8. června budete na cestách v Blansku a v Moravském krasu potkávat historická vozidla. Pojede se již 33. ročník Veteran Tour Macocha – Memoriál manželů Řezníčkových. Sraz si jako obvykle dají majitelé veteránů v centru Blanska na náměstí Republiky, odkud postupně vyjedou na závodní trasu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Veteran tour Macocha závodníkům nabídne možnost provětrat své skvosty na cestách v krásné přírodě Moravského krasu, návštěvníkům výstavy před zahájením závodu zase pohled na nejlepší vozidla své doby v takové podobě, jako by byla vyrobena teprve nedávno. A přitom veteránská kategorie znamená, že vozidlo bylo vyráběné před 30 lety a více.

Soutěž má charakter orientační jízdy, která v sobě zahrnuje několik dalších soutěžních prvků, jako je jízda pravidelnosti, zkouška zručnosti, zkouška akcelerace a brzdění atd. Zúčastnit se jí může zúčastnit kdokoliv, kdo vlastní historické vozidlo tříd A až G, tj. automobily a motocykly vyrobené před 01.01.1983. Soutěže se mohou účastnit též vozidla značky Tatra vyrobená po tomto datu. Soutěžící, kteří soutěží v rámci poháru, musí mít platnou testaci vozidla na historickou původnost, kterou doloží při přejímce.

Pořadatelé pro účastníky závodu připravili také speciální výlet autobusem do Moravského krasu. Zkrátit čekání na výsledky soutěže si tak letos mohou návštěvou větrného mlýnu v Rudici a Rudického propadání.

Více informací na stránkách Tatra klubu Brno.

red