Půlmaraton Moravským krasem – tip na poslední prázdninový den

19. srpna 2013, sport, přečteno: 3091×

Přemýšleli jste někdy nad tím, že byste si chtěli jednou zaběhnout půlmaraton? Chcete si změřit svoje síly nebo konečně udělat něco, co Vás opravdu baví? Nebo jste velcí fanoušci městských běhů a pohyb na čerstvém vzduchu je Vám blízký? Tak právě pro Vás máme na sobotu 31. srpna 2013 skvělý tip na poslední prázdninový sportovní den.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Přípravy na 18. ročník Půlmaratonu Moravským krasem finišují. Do Blanska se sjedou všichni, kteří rádi běhají, mají rádi sport nebo sportovní výkony napjatě a s nadšením pozorují. Trénovaní běžci se už jistě těší na jejich oblíbenou blanenskou půlmaratonovou trať o vzdálenosti 21,1 km.

Běžci startují na blanenském náměstí. Náměstí Republiky jedenkrát oběhnou, pak pokračují směrem k lomu u nádraží, dále silnicí do Moravského krasu až k Punkevním jeskyním a zpět. Úsek od Skalního Mlýna poskytuje příjemné osvěžení vznikající kombinací úzkého údolí a bezprostřední blízkosti řeky Punkvy.

Výhodou pro běžce může být, že je trať rozmanitá tím, že se klikatí. Proč? Protože běžec běží úsek, který právě vidí před sebou. Nevidí před sebou nábřeží bez konce. Moravský kras se chlubí krásnou přírodou, kterou nabízí i účastníkům půlmaratonu.

Stejně tak jako běžci, i diváci si mohou tento den náležitě užít. Atmosféra, jež vytváří hlavně lidé, je pro běžce velmi důležitá. Město a okolí tratě plné skandujících fanoušků je pro účastníky půlmaratonu nesmírnou podporou a silou do dalších kilometrů.

Tento rok však budou diváci svědky i toho, kdo letos získá titul Mistra Moravy. V rámci Půlmaratonu Moravským krasem bude totiž probíhat i Mistrovství Moravy a Slezska, které letos přidělil Český atletický svaz Blansku. Nejlepší atleti nastoupí na blanenskou trať a vy můžete být jejich fanoušky.

Kdo se však rozhodne, že si chce jen tak lehce zaběhat, bude mít připravenu trať i pro sebe. Tento závod povede městem a jeho vzdálenost bude 2,4 km. Každý, kdo bude mít zájem, může se zúčastnit a vyzkoušet si jaké to je být v roli závodníka. Na každého účastníka bude v cíli čekat tričko, pamětní list a občerstvení.

Pro děti je také přichystaný skvělý sportovní program. Nejmladší děti poběží vzdálenost 60 metrů. Děti tento závod mohou běžet s rodiči nebo i bez rodičů. Starší děti od 6 do 7 let poběží delší vzdálenost, a to 100 metrů. Ani děti se nebudou nudit. K dispozici bude dětský koutek a skákací hrad. Děti si mohou něco vyrobit v tvůrčí dílně nebo zaskákat na megatrampolíně.

Po celé odpoledne bude zajištěn bohatý kulturní program, který se bude skládat například z vystoupení taneční skupiny AD´S crew, freerunové a parkourové skupiny Motion of Life a vystoupení jezdců z klubu biketrialu Blansko. Nebude chybět ani koncert legendární poprockové kapely Turbo a kapely DIO FIVE GUITARS. Využít můžete také široké nabídky občerstvení přímo na místě.

Pokud Vás nabídka tohoto programu zaujala, neváhejte a přijďte. Nenechte si ujít jedinečné zážitky, které jinde neuvidíte. Užijte si poslední prázdninový den ve znamení zdraví, sportu, radosti a nadšení, které bude sršet ze všech účastníků půlmaratonu.

Aktuální informace jsou k dispozici na webu http://blansko.sportujsnami.cz.

OS Sportuj s námi