Uzavírka silniční tepny I/43 Lipůvka-Lažany značně ovlivní provoz ve městě

10. září 2013, zprávy z MěÚ, přečteno: 9171×

Z důvodu odfrézování staré vozovky a pokládky nové vrstvy bude ve dnech 17.9.-1.10.2013 uzavřena státní silnice I/43 v úseku Lipůvka-Lažany, jedná se o úplnou uzavírku s výjimkou veřejné dopravy. Veškerý provoz bude tedy převeden v obou směrech na Blansko. Lze předpokládat, že doprava ve městě bude v těchto dnech vyžadovat maximální pozornost ze strany všech účastníků silničního provozu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

V kritických úsecích bude provoz řízen Policií ČR a případně Městskou policií, v období uzavírky lze počítat s nárůstem až 20 000 vozidel, zejména pak na křižovatkách Kaufland a Mlýnská se počítá s mimořádně výrazným navýšením provozu.

V Blansku je nyní uzavřena ulice Masarykova, což by značně komplikovalo převedení dopravy v případě nehody či jiné nečekané události. Za těchto okolností by v úvahu připadala dvě řešení – doprava by byla spuštěna na ul. Masarykově alespoň v jednom z jízdních pruhů, v tomto případě však pouze pro osobní dopravu. Jako vhodnější a jednoznačně schůdnější řešení se však jeví spíše dočasné přerušení prací na samotné komunikaci I/43 a obnovení jejího provozu v omezené podobě.

O této silniční uzavírce budou občané aktuálně informováni, každopádně vedení města apeluje na řidiče, aby se na tuto uzavírku připravili a aby se v rámci svých možností snažili v tomto období co nejvíce omezit použití vlastního automobilu.

Rozhodnutí o uzavírce.