Skupina pro sport zpracuje koncepci rozvoje sportu ve městě

29. listopadu 2013, zprávy z MěÚ, přečteno: 2621×

Rada města Blanska schválila složení pracovní skupiny pro zpracování Koncepce sportu ve městě Blansko na léta 2014–2024. Do konce roku má radě předložit přepracovanou koncepci ke schválení.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

„Město Blansko udělalo velký krok, že v roce 2011 převedlo sportoviště významných tělovýchovných jednot pod město a nyní se chceme bavit, jak dál,“ říká místostarosta Jiří Crha.

Iniciativa k založení pracovní skupiny vzešla od sportovních klubů a od sportovní komise, která zpracovala úvodní návrh. Ten rada města následně projednala, ale rozhodla, že je potřeba ho upravit, protože je potřeba ve sportu nastavit nějaký systém.

„Jsou i jiné oblasti života ve městě, nejen sport, tzn. že je to i o finančních možnostech. Jde o to, abychom si hlavně řekli jak podporovat mládež, jaký tomu dát systém,“ objasňuje Crha hlavní cíle. Proto jsou ve skupině lidé z různých oblastí. Kromě místostarosty Jiřího Crhy také zástupce finančního odboru, zástupce správce sportovišť Služby Blansko, s. r. o., zástupce odboru školství a zástupce největší a jediné tělovýchovné jednoty TJ ASK, protože TJ ČKD se rozpadla na jednotlivé oddíly.

Komise se již sešla a rozdala členům úkoly. Místostarosta nechce nic uspěchat: „Rozpočet na příští rok je již téměř schválen. Náš cíl je předložit koncepci zastupitelstvu města v červnu 2014 a pokud se s ní ztotožní, připravit navazující kroky na rok 2015.“

red