Byli vyhlášeni sportovci roku 2013

13. února 2014, sport, přečteno: 4770×

Blansko zná nejlepší sportovce za rok 2013. Vyhodnocovali se opět nejlepší jednotlivci, trenéři, družstva a sportovec, který v uplynulém roce svými výkony nejlépe propagoval město Blansko.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Jedním z cílů ankety Sportovec roku je také představit sportovní zařízení ve městě. Letos to bylo fotbalové hřiště na ulici Údolní, které je díky investicím zvelebováno. Vyhodnocení se proto uskutečnilo ve fotbalové hospůdce na hřišti.

Hned na úvod upozornil moderátor podvečera sportovní redaktor Bohumil Hlaváček na to, že jména oceněných sportovců se budou krýt s anketou o nejlepšího sportovce okresu Blansko: „Blansko je takovým středobodem sportování na okrese, takže to už by bylo, aby ti, kteří jsou nejlepší na okrese, nebyli nejlepší i v samotném městě.“

Jednotlivci

Pavel VoráčLuboš DUDÍK
stolní tenis, Klub stolního tenisu BK

Vyhrál titul přeborníka Jihomoravského kraje v dvouhře mužů. Za Luboše Dudíka cenu převzal předseda výkonného výboru Pavel Voráč (na fotografii).

David JuranDavid JURAN
kopaná, FK Blansko

Oddíl nominoval borce, který tým nejvíce drží – brankáře Davida Jurana. Na podzim vychytal dvanáct nul.

Martin KakáčMartin KAKÁČ
biketrial, AMK Blansko

Jezdí v kategorii Elite. Na MS startuje v seniorské kategorii, kde by chtěl získat titul. Kromě biketrialu se také věnuje free runnningu.

Lenka KalováLenka KALOVÁ
kuželky, Kuželkářský klub Blansko

Členka ligového družstva žen. Za sebou má, a nejen ona, asi tři sta ligových startů. Je v reprezentaci České republiky, zúčastnila se mistrovství světa.

PTomáš KlíčTomáš KLÍČ
kulturistika, ASK Blansko

Vyhrál soutěž Arnold Classic v Americe. Men’s physique. V konkurenci sta závodníků z celého světa vyhrál svou kategorii i absolutní pořadí. Díky tomu může startovat na profesionálních soutěžích v Americe, kam by se v budoucnu rád přesunul.

Václav KolářVáclav KOLÁŘ
biketrial, AMK Blansko

Stálice v anketě o nejlepšího sportovce města Blanska. Vicemistr světa v biketrialu. Splnil si sen a předstihl svým výkonem svého dlouholetého rivala Daniho Comase pod jinou federací v Jižní Africe.

Michal PrudilMichal PRUDIL
baseball, TJ Olympia Blansko

Zúčastnil se ME 2013 v Praze, kde s týmem zvítězili, a dostal se i na mistrovství světa, kde skončili na 11. místě. To vše v kategorii do 18 let. Letos poprvé hraje za muže v Blansku na 3. metě.

Zdenka ŠevčíkováZdenka ŠEVČÍKOVÁ
kuželky, Kuželkářský klub Blansko

Je kapitánkou týmu, který hraje nejvyšší soutěž a také letos bojuje o 1. místo.

Romana TomáškováRomana TOMÁŠKOVÁ
silniční závody motocyklů, PaM Servis Racing Team

Mladá nadějná silniční motocyklová závodnice. Jezdí již druhou sezonu na velkých motorkách. Loni se stala mistryní republiky a v seriálu mistrovství střední Evropy Alpe Adria Cup získala celkové třetí místo.

Věra Vencelová a maminka Veroniky ZamazalovéVeronika ZAMAZALOVÁ
plavání, ASK Blansko

Na mistrovství republiky získala stříbrnou medaili v disciplíně 50 m prsa. Veronika se vyhlášení nezúčastnila. Představila ji trenérka Věra Vencelová (na fotografii vlevo) a cenu převzala Veroničina maminka.

Družstva


FK Blansko

FK Blansko
Družstvo mužů „A“, kapitán Radim Bubeníček
Muži udělali radost blanenským fotbalovým fandům, když vrátili Blansko do divize. Po polovině soutěže je dle mínění zástupců mužstva vše rozjeté tak, aby se podařilo divizi uchránit.


Klub stolního tenisu Blansko

Tým stolního tenisu
Družstvo stolní tenis muži, kapitán Luboš Dudík
Muži bojují o postup do 1. ligy. Hráči věří, že se jim podaří minimálně probojovat do play-off a poperou se o postup do první ligy.

Kuželkářský klub Blansko

kuželkářky
Družstvo kuželky ženy, kapitánka Zdenka Ševčíková
Lenka Kalová, Lucka Nevřivová, Dana Musilová, Soňa Lahodová  a Zdenka Ševčíková. Loni kuželkářky skončily v nejvyšší soutěži na druhém místě. Letos budou v druhé polovině března hrát o titul se Slavií Praha.

Trenéři

Jiří HajskýMgr. Jiří HAJSKÝ, kopaná, FK Blansko

Asi 10× v jeho trenérské a hráčské kariéře se mu podařilo s týmem postoupit do vyšší soutěže. Teď pomohl Blansku k návratu do divize.

Radim KakáčRadim KAKÁČ, biketrial, AMK Blansko

Byl hlavním organizátorem MS v roce 2013 v Blansku. Věnuje se nejen blanenskému, ale i celorepublikovému biketrialu. Pomohl vychovat mnoho úspěšných jezdců, např. Václava Koláře, Martina Kakáče, Václav Gryce nebo Ondry Šenka. Po MS v Blansku do oddílu přišlo osm nových kluků.

Josef KrupaJosef KRUPA, kulturistika, ASK Blansko

Ikona blanenského sportu a legenda blanenské kulturistiky. I ve svém věku (téměř 79) se drží stále v kondici. Jak sám řekl, tak na 90 %: „Ještě dám stovku v benču a stovku v dřepu bez problémů“. Oddíl kulturistiky již získal 25 titulů mistrů republiky.

Sportovec, který nejlépe propagoval město Blansko v roce 2013

Již druhým rokem získal tuto cenu biketrialista Václav Kolář z AMK Blansko.

Václav Kolář

„Chtěl bych poděkovat městu Blansku a Jihomoravskému kraji za velkou podporu, protože bez nich bych ani nemohl objet většinu závodů Je to dobrý pocit a je vidět, že za odedřenou práci a dřinu v tréninku se to pak vrací tímto stylem. Moc mě to těší,“ komentoval ocenění Václav Kolář.

Slavnostní večer zakončili proslovy zástupci vedení města. „Zaznělo zde, že Blansko je městem sportu a my budeme i nadále sportovní činnost podporovat. Chtěl bych poděkovat nejen oceněným sportovcům, ale také funkcionářům a trenérům, protože bez jejich podpory a bez tohoto zázemí by nemohli dosahovat takových výsledků,“ řekl místostarosta Jiří Crha.

„Jsem rád, že se takové akce konají. Podle mě to motivuje ostatní sportovce, kteří se sem nedostali, aby se zlepšili a příště zde byli. A věřím, že to bude také příkladem pro malé sportovce, pro děti a mládež, které to přitáhne ke sportu. A chtěl bych připomenout jeden velký úspěch, a to výkon plavkyně Silvie Rybářové, která odjela na velmi náročný říční maratonský závod do Argentiny a v tom prvním závodě na 57 km vyhrála. I jí patří naše poděkování,“ zakončil starosta Ivo Polák.

red