Bar v kině se promění na kavárnu s letní zahrádkou

21. dubna 2014, ostatní, přečteno: 6093×

Využít nově zrekonstruovaný prostor baru v kině nejen na prodej popcornu a jiných pochutin návštěvníkům filmových představení, ale otevřít ho víc veřejnosti, to byl hlavní záměr, který vedl k vypsání výběrového řízení na jeho pronájem.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Do rekonstrukce baru investovalo město Blansko více jak jeden milion korun. Jeho interiér byl kompletně přeměněn a zařízen v moderním stylu. Dostal nový bar, osvětlení, podlahu i moderní nábytek. Tato proměna neušla mnoha provozovatelům podobných podniků ve městě. A tak s otevřením opraveného baru veřejnosti se začali ozývat zájemci o jeho provozování.

Kulturní středisko města Blanska proto vypsalo na provozovatele baru v blanenském kině výběrové řízení. Mezi šesti zájemci byl i majitel hotelu Macocha a provozovatel několika restaurací pan Lubomír Hlaváč, který s nejvyšší nabídnutou cenou zvítězil.

Kino Blansko

„Je to můj obor podnikání. Pohybuji se v něm už 40 let a bar v kině je další příležitost,“ odpověděl Lubomír Hlaváč na dotaz, co ho vedlo k tomu otevřít si další podnik v Blansku. Jeho cílem pak je udělat ze stávajících prostor nekuřáckou kavárnu pro všechny včetně maminek s dětmi. „Určitě s tímto ohledem zásadně změníme i stávající nabízený sortiment,“ dodává.

S novým majitelem přijde i nová otvírací doba: „Chci změnit otevírací dobu, aby byla kavárna přístupná i mimo otvírací dobu kina. Od 1. května tak bude otevřeno nejen v době filmových představení, ale denně od 11:00 do 22:00 hodin. A pokud vše půjde dobře, měla by už v květnu před kinem vyrůst nová letní zahrádka,“ zakončil Hlaváč.

Stanislav Mrázek