Blansko čeká II. ročník charitativní sportovně-společenské akce You Dream We Run

10. dubna 2014, ostatní, přečteno: 2558×

Konat se bude 13.–14.06.2014 v prostorách sportovního areálu ASK Blansko. V loňském roce se této akce zúčastnily bez mála tři tisícovky lidí. Výtěžkem akce se pomohlo naplnit sen Matýskovi – nákup osobního auta (62.000 Kč) a potěšit drobným finančním darem Esterku (10.000 Kč). Tak jako v loňském roce poputuje výtěžek z této akce na splnění SNU osobě, jejíž životní příběh je nějakým způsobem těžce poznamenán.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Záštitu nad akcí převzal opět starosta města Blanska Mgr. Ivo Polák, kterého jsme se zeptali na pár otázek.

V letošním roce je akce pod novým logem, ale se stejnými organizátory. Proč jste se rozhodl udělit záštitu této charitativní akci?

Pan Jančiar je nositelem myšlenky této akce, kterou k nám přinesl z Belgie, kde sloužil na Velitelství NATO, a poté z Brna, kde akci pod stejným názvem a záštitou náčelníka Generálního štábu AČR gen. Pavla v loňském roce zorganizoval a byl i hnacím motorem akce v Blansku. Proto jsem se rozhodl podpořit tuto akci.

Jak bude akce probíhat a v čem bude spočívat pomoc vedení města jejím organizátorům?

Tak jako v loňském roce, bude i letos hlavní náplní akce 24hodinový štafetový „běh“, který má pouze jedno závazné pravidlo, aby každé družstvo udrželo symbolicky štafetový kolík na atletickém ovále nepřetržitě po dobu 24 hodin, a to i přes noc.

Jakým způsobem budou účastníci svou část štafety absolvovat, záleží však čistě na jejich možnostech a nápaditosti! Po celou dobu bude probíhat doprovodný sportovně kulturní program. V letošním roce se chtějí organizátoři akce ještě více zaměřit na základní a střední školy v Blansku a okolí, aby se ještě více podíleli na zmiňovaném programu tak, aby se akce „You Dream We Run“ stala akcí samotných blanenských občanů, a v tom jim vedení města rádo pomůže.

starosta Ivo Polák, zpěvák Laďa Kerndl
Akci i letos podpoří také zpěvák Laďa Kerndl (vpravo). Na fotografii se starostou Ivo Polákem. Foto: Z. Reková

Kdo se může akce zúčastnit a jakým způsobem mohou lidé přispívat?

Pro ty, kteří se akce nezúčastnili v loňském roce, je důležité vědět, že akce se může zúčastnit kdokoliv, kdo se chce pobavit, trošku si zasportovat, někomu pomoci nebo jen tak prožít zajímavý den. Účast není věkově ani jinak omezena. V podstatě kdokoliv má možnost postavit své vlastní družstvo a aktivně se štafety zúčastnit a symbolicky tak doběhnout pro něčí sen. Každý účastník, ale i divák, si bude moci zakoupit originální tričko s logem akce, výtěžek z prodeje triček poputuje na splnění snu.

Co byste vzkázal lidem, které podobné projekty oslovují, ale stále váhají?

Co bych jim vzkázal? Přijďte, prosím, podpořit myšlenku této veřejné charity. Vytvořte družstvo z kolegů na pracovišti či z kamarádů na sídlišti a přijďte. Zda-li splníme někomu sen, záleží jen na vás! Vše máte ve svých rukou! Objednejte si a kupte účastnické tričko! Budete stoprocentně vědět, že částka, kterou vy dáte, nefinancuje chod a zaměstnance tzv. charitativních organizací a že celý výtěžek v plné výši poputuje tam, kde je to potřeba, tzn. ke splnění snu někomu, v jehož tíživé situaci můžete být třeba zítra i vy nebo vaši blízcí a známí.

Děkujeme za rozhovor a přejeme, aby akce měla úspěch a pomohla splnit něčí sen! Pro více informací sledujte webové stránky města Blanska, fb stránky You Dream We Run Blansko nebo pište na ydwr2014@seznam.cz.

YDWR