Galerie zve na Velikonoční výstavu a přehlídku neobvyklých rostlin

14. dubna 2014, kultura, přečteno: 2432×

Ještě do středy můžete zavítat do Galerie města Blanska na Velikonoční výstavu a ukázky tradičních řemesel spojenou s přehlídkou dětských prací na téma rostlina – objekt.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Sešly se velmi rozmanité rostliny – od způsobu práce s papírem, přes textil nebo drátěné modely. Mezi tradičnější patří keramika. Plošných věcí, výkresů, je minimum. V prostorách galerie je vystaveno vše, co účastníci přinesli.

„Není to soutěž, je to přehlídka. A to z toho důvodu, protože naposledy jsme hodnotili velkou sbírku motýlů a ukázalo se, že z nepřeberného množství velmi zajímavých děl vybrat jen pár, které vyhrají, je téměř nemožné a je to velmi subjektivní výběr,“ uvedla vedoucí galerie Olga Hořavová s tím, že letos mohla dát malou odměnu všem zúčastněným, a to lístek do kina na film Modrý tygr.

rostliny objekty

S účastí škol je vedoucí galerie spokojená: „Školy o naší galerii ví, sledují naše programy a reagují na akce, které vyhlásíme. Zúčastnily se MŠ Divišova, Všudybýlek, základní školy, speciální škola, sdružení Šnek, děti z Rudice, Vysočan, z Olomučan a z Brna. To mě těší, že se zapojují a ví o nás školy i z okolí.“

Dětské práce na téma rostlina jako objekt jsou vystaveny od vstupní haly, na chodbě a tvoří také výzdobu pro Velikonoční výstavu: „Chtěla jsem se vyhnout unifikovaným výzdobám, které se běžně na velikonoční výstavě vždy používaly,“ říká Hořavová.

Velikonoční výstava je spojena s ukázkami řemesel. První den zde předváděla výrobky ze skla paní Dostálová a na celý den připravila program pro děti. Jen na tomto programu se zde prostřídaly děti z Adamova, z Blanska, Základní škola speciální, děti z Brna a tři školy blanenské.

výrobky ze skla

Další tvořivý den je připraven na závěr výstavy na středu 16. dubna, kdy zde bude paní Skoupá ukazovat výrobu motýlků, srdíček a dalších drobností z korálek. Děti si opět mohou vyzkoušet výrobu drobné dekorace.

Pondělí 14.04. paní Pokorná – jarní panenky
Úterý 15.04. paní Roučková – korálkové dekorace
Středa 16.04. paní Skoupá – motýlci, srdíčka a další drobnosti z korálek + celý den budete mít možnost vyzkoušet si výrobu drobné dekorace

red