U dřevěného kostelíku vznikne nový farní sál

9. dubna 2014, ostatní, přečteno: 2353×

Začínáme plnit sen několika předcházejících generací a hlavně náš. Blanenská farnost tradičně trpí tím, že kromě kostela, sice krásného, opraveného a plně vybaveného, nemáme větší místnost k setkávání mimo bohoslužby. Místnost pod kostelem pojme maximálně 15 lidí a to už sedíme jeden vedle druhého.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Doposud se nepodařilo získat místo či prostor pro vzájemné setkávání, ale podařilo se krásně opravit náš dřevěný kostel. Po léta nám se získáváním financí na opravy kostela pomáhal současný blanenský místostarosta Ing. Jiří Crha. V roce 2013 se nám tak podařilo pro naši farnost zajistit dotaci ve výši 100.000 Kč, my doložili dalších 100.000 Kč z vlastních úspor a dobrá věc se podařila. Na Slavnost Ježíše Krista Krále jsme prožili žehnání nového stolu Páně, křtitelnice i „oltářního“ kříže.

Pan místostarosta slíbil, na této slavnosti, že nám pomůže opět. Slovo, jako vždy, dodržel! Podařilo se mu pomoci se získáním dalšího příspěvku a 19.12.2013 nám zastupitelstvo Jihomoravského kraje odhlasovalo dotaci 600.000 korun na rok 2014. Rozhodli jsme se tedy postavit na zahradě u kostela farní sál, pro čtyřicet lidí, kuchyňku a sociální zařízení. Venkovní posezení a rozsáhlé terénní úpravy.

dřevěný kostelík

Od začátku ledna do konce března 2014 probíhala jednání s památkáři, stavebním úřadem, projektantem Ing. Ondřejem Čumou, sousedy atd. Projekt je dokončený a běží jednání o stavebním povolení. Celé dílo bude stát 1 milion korun.

Díky vašim darům do sbírek při bohoslužbách a zaslaným darům na účel farního kalendáře můžeme k dotaci doložit z farních prostředků svých 250.000 Kč. Bude zbývat naspořit zhruba 150.000 Kč. Věříme, že pomůžete a nenecháme celé dílo padnout, když už jsme tak blízko! Díky za podporu, pochopení a vnímavost!

„Základní kámen“ farního sálu požehná na velikonoční neděli 20.04. v 9:00 hodin náš brněnský bratr biskup Juraj J. Dovala. Naše pozvání přijal i pan místostarosta města Blanska Jiří Crha.

Děkujeme za skvělou spolupráci s vámi.

Rada starších v Blansku