Blanenská nemocnice bojuje za zdravá prsa. Už potřetí.

30. května 2014, tiskové zprávy, přečteno: 2559×

V souvislosti s celosvětovým Avon Pochodem, který se v sobotu 14. června v Praze koná již počtrnácté, organizuje blanenská nemocnice právě ve spolupráci s Avon Pochodem doprovodnou „růžovou akci“ s názvem Boj za zdravá prsa. Letos se uskuteční v úterý 03.06.2014 na nám. Republiky v Blansku, a to od 13:00 do 16:00 hodin.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Cílem naší blanenské akce je zviditelnit problematiku onemocnění rakoviny prsu a vyzdvihnout význam mamografického vyšetření v boji s touto zákeřnou chorobou.

Co se bude dít?

Návštěvníky čeká v prvé řadě odborné poradenství lékařů radiodiagnostického oddělení Nemocnice Blansko k problematice rakoviny prsu. Stejně jako loni nebude chybět ukázka samovyšetření pomocí fantomů, kterou zajistí Klub Diana Brno. Zájemkyně si budou moci rezervovat poukázku na mamograf/ ultrazvukové vyšetření zdarma, která jim v měsíci červenci přijde poštou. Stejně tak bude možnost využít organizovaného autobusového svozu na Avon Pochod 14.6.2014 v Praze.

Boj za zdravá prsa
„Boj za zdravá prsa“ v Nemocnici Blansko. Foto: Stanislav Mrázek

Součástí akce bude prodej výrobků s růžovou stužkou, jejichž výtěžek putuje na boj proti rakovině prsu. Takto získané finanční prostředky jsou využívány např. na bezplatnou Avon linku proti rakovině prsu (tel: 800 180 880), screeningový výzkum, dotování vyšetření prsu v hodnotě 200 korun, aliancí žen s rakovinou aj. K zakoupení na místě budou letošní „růžová trička“, která slouží jako vstupenka na pražský pochod. Ženy jistě ocení kosmetický koutek s poradenstvím a účast profesionální kosmetičky, pro děti bude připraven dětský koutek a skákací hrad.

Doprovodný program:

13:00 – 15:00  Tony Žák: Juke Box Live
15:00 – 15:30  ukázka sportovního aerobiku, skupinová choreografie Cvicsnami.cz a ZUMBA
15:30 – 16:00  módní přehlídka a exhibice finalistek Dívky ČR

Nemocnice Blansko podporuje jako jedna z doprovodných „růžových akcí“ Avon Pochod proto, že se naprosto ztotožňuje s myšlenkou bojovat s touto zákeřnou nemocí tou nejúčinnější a přitom nejsnazší metodou – prevencí. Jako jedno z 66 mamografických screeningových center ČR můžeme potvrdit: nejlepším lékem na rakovinu prsu je její včasný záchyt!

Srdečně zvou organizátoři a vedení Nemocnice Blansko.

Bc. Kateřina Ostrá
tisková mluvčí