Mladí cyklisté soutěžili v Základní škole Salmově

16. května 2014, ostatní, přečteno: 2628×

V ZŠ Salmově v Blansku se konala 37. dopravní soutěž mladých cyklistů určená pro žáky 4.–9. ročníků základních škol.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

dětské dopravní hřiště

Akce, která má za úkol děti naučit dopravní předpisy, základní první pomoc, techniku jízdy na kole i orientaci ve městě, proběhla na dětském dopravním hřišti a v prostorách ZŠ Salmovy. Jízda zručnosti, která se v minulých letech konala na asfaltové ploše pod dopravním hřištěm, byla přesunuta. „Potřebujeme na zemi vyznačit sprejem trasu, kterou mají soutěžící projet, a to na novém povrchu dětského hřiště v Palavě udělat nemůžeme. Proto jsme se rozhodli přesunout jízdy zručnosti na parkoviště pod hráz přehrady Palava,“ uvedl vedoucí Oddělení dopravně-správních agend MěÚ Blansko Bc. Michal Knecht.

jízda zručnosti

Okresní kolo tradičně organizačně zajišťuje aktiv Besip Blansko. Pomáhají mu v tom pracovníci Městského úřadu Blansko, Českého červeného kříže, Policie ČR, Městské policie a ZŠ Salmovy Blansko. Zúčastnili se ho žáci sedmi základních škol, z toho šest škol bylo zastoupeno v obou kategoriích.

Jednotlivá stanoviště jsou už pevně daná, ale letos organizátoři zařadili jedno navíc. Soutěžící se mohli dobrovolně rozhodnout, zda ho absolvují, nebo ne. „Jde o úkol nazvaný ‚Práce s mapou‘. Zařadili jsme ho i sem, protože vítězné družstvo se s ním setká určitě v krajském kole. A když si to tady nevyzkouší, tak v tom potom nejsou moc úspěšní,“ objasnil Michal Knecht zavedení nového stanoviště.

testy

první pomoc

Výsledky okresního kola:

I. kategorie – družstva

  1. místo ZŠ Dvorská, Blansko
  2. místo ZŠ T.G.Masaryka, Blansko B
  3. místo ZŠ Erbenova, Blansko

Nejlepší jedinec: Jiří Kalvoda, ZŠ Dvorská, Blansko

II. kategorie – družstva

  1. místo Gymnázium Blansko A
  2. místo ZŠ Dvorská, Blansko A
  3. místo ZŠ Salmova, Blansko B

Nejlepší jedinec: Kateřina Fojtíková, Gymnázium Blansko

red