Plastová víčka ze ZŠ Dvorské pamáhají Kubíčkovi

18. května 2014, ostatní, přečteno: 2451×

Do sbírky „Víčka pro Kubíčka“ se zapojily děti ze ZŠ Dvorské a nasbíraly jich hned šest plných velkých pytlů.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Od konce ledna, kdy se škola do sbírky zapojila, sbíraly děti z celé školy i z mateřské školky víčka od PET lahví, sirupů, mléka a dalších obalů. „Oslovila nás kamarádka maminky, zda bychom se zapojili. Souhlasili jsme s tím a na poradách jsme sbírku vyhlásili. Pochvalu si zaslouží nejen žáci, ale i jejich rodiče, kteří sbírají také,“ říká ředitel školy Dušan Krumnikl. Dle jeho slov budou ve sbírce dál pokračovat.

děti s pytli s víčky
Předání pytlů s víčky mamince Kubíčka.

Kubíkovi jsou dnes čtyři roky. Narodil se v 37. týdnu s porodní váhou jen 1 790 g. Od narození má ochablé svalstvo a mentální postižení. I přesto, že již od samého začátku rehabilituje, není bohužel schopen chodit. „Velkou šanci pro zlepšení jeho stavu je měsíční rehabilitační pobyt Klim-Therapy v Klimkovicích, který již jednou absolvoval a velmi mu pomohl. Nákladnou léčbu ale nehradí v plné výši pojišťovny a my nestačíme na její opakované financování,“ vysvětluje jeho maminka Jana Sedláčková.

Firma, která vykoupí sesbíraná víčka, pošle peníze na konto registrované veřejné sbírky pro Kubíčka, a z něj je pak hrazena potřebná rehabilitace. „Za kilogram dostaneme 7 Kč. Jeden pytel váží asi 10 kg. Začali jsme sbírat o Vánocích. Trvá dlouho, než se potřebná částka nasbírá. Může to trvat i dva roky. Máme i veřejnou sbírku, děláme i další aktivity na sehnání peněz. Víčka nám v tom všem hodně pomáhají,“ je Jana Sedláčková vděčná za každou pomoc. Té se jí dostává nejen v Blansku. Víčka pro ni sbírají skoro v celém okrese: na základních školách v Lipůvce, Šebrově i v Ivančicích.

Pokud byste měli zájem Kubíkovi pomoci finančně, číslo účtu veřejné sbírky je 2100256731/2010 a variabilní symbol je 11300006. Další informace najdete na stránce sbírky pro Kubíčka.

red